«363 Days of Tea»: Τσάι κανείς;

Όταν το φακελάκι του τσαγιού, αντί να πεταχτεί στα σκουπίδια, γίνεται πηγή έμπνευσης και έργο τέχνης!

Όλοι μας, αφού απολαύσουμε μια ζεστή κούπα με τσάι, αυτόματα και χωρίς δεύτερη σκέψη πετάμε το φακελάκι στα σκουπίδια. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει και στη Ρούμπι Σίλβιοους, η οποία όχι μόνο το κρατά, αλλά το μετατρέπει σε τέχνη.

Της Φωτεινής Σταμογιώργου

Πιο συγκεκριμένα, η καλλιτέχνιδα και graphic designer Ρούμπι Σίλβιοους, αντί να το πετάξει, ζωγραφίζει μια όμορφη σκηνή πάνω σε αυτό. Όπως θα δείτε και στις εικόνες που ακολουθούν, το ταλέντο της είναι απαράμιλλο και κανείς δεν μπορεί να μην τη συγχαρεί για τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητά της. Μάλιστα, η λεπτομέρεια στα έργα της είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Φυσικά, η ποικιλία στην έμπνευσή της είναι μεγάλη, καθώς εμπνέεται τόσο από κλασικές εικόνες όσο και από τα ταξίδια της σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και την επικαιρότητα, όπως η πανδημία της νόσου Covid-19.

 

 

 

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruby Silvious (@silvirub)

Ποια είναι η Ρούμπι Σίλβιοους

 

Η Ρούμπι Σίλβιοους είναι διεθνώς αναγνωρισμένη καλλιτέχνιδα, graphic designer και συγγραφέας, γνωστή κυρίως για τις μινιατούρες-πίνακες ζωγραφικής της και τα κολάζ της πάνω σε χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού.

Κατάγεται από τις Φιλιππίνες, ωστόσο εκπαιδεύτηκε στην Ασία αλλά και στις ΗΠΑ, ενώ πλέον ζει και εργάζεται στην κοιλάδα Χάντσον της Νέας Υόρκης. Η τέχνη της εκτίθεται διεθνώς και εμφανίζεται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε ολόκληρο τον κόσμο, είτε μόνη της είτε συλλογικά.

 

 

 

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruby Silvious (@silvirub)

Μάλιστα, η πιο πρόσφατη διεθνής έκθεση που πραγματοποίησε έλαβε χώρα στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2019 η Σίλβιοους παρουσίασε το έργο της στον Άγιο Ιωάννη Κρήτης, στο Mudhouse Residency, ως αποτέλεσμα ενός πολιτιστικού προγράμματος τέχνης.

Επιπλέον, είναι η συγγραφέας του «363 Days of Tea: A Visual Journal on Used Teabags» (Mascot Books, 2016) και του πρόσφατα κυκλοφορούντος «Reclaimed Canvas: Reimagining the Familiar» (Mascot Books, 2019). Στο νέο της βιβλίο, η Ρούμπι θέλει τους θεατές να διατηρούν ανοιχτό μυαλό και να σκέφτονται πέρα από τα όρια του τι μπορεί να θεωρεί κανείς παραδοσιακή τέχνη.

Για τα έργα της η καλλιτέχνιδα έχει πάρει αρκετές διακρίσεις, ενώ κομμάτι της συγγραφικής της δουλειάς έχει δημοσιευτεί σε σωρεία περιοδικών, όπως το «Airbnb Magazine» ή το «Daphne’s Diary».

Διακρίσεις και βραβεία

  • 2009 People’s Choice: Ruby’s Shoes, Albany Center Gallery, Albany NY
  • 2011 People’s Choice: Direct Mail Category, Society of Marketing Professional Services (SMPS), Chicago IL
  • 2011 First Place: Direct Mail Category, Society of Marketing Professional Services (SMPS), Chicago IL
  • 2015 Director’s Choice Award: Swirls, Athens Cultural Center, Athens, NY
  • 2015 Third Place: Tiger Lily, Art Exhibeo Magazine Summer Palette Art Competition
  • 2015 People’s Choice Award, 40 Years / 40 Artists, Greene County Council on the Arts

Το project «363 Days of Tea»

Στις 3 Ιανουαρίου 2015 ξεκίνησε ένα έργο με την ονομασία «363 Days of Tea», ένα εντυπωσιακό project, το οποίο «έλαβε σάρκα και οστά» χρησιμοποιώντας το άδειο φακελάκι του τσαγιού ως καμβά της. Η ίδια αποφάσισε να δημιουργεί ένα νέο έργο τέχνης κάθε μέρα για 363 ημέρες. Το έκανε, και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruby Silvious (@silvirub)

 Μήπως πλέον βλέπετε το φακελάκι από το τσάι σας με άλλο μάτι; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM