Πώς συνδέονται οι ερωτικές επαφές των νέων με τα κρούσματα κορονοϊού;

Τι δείχνει η έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σχετικά με τις ερωτικές επαφές των νέων

Οι ερωτικές επαφές νέων το καλοκαίρι φαίνεται πως συνδέεται με την εκτόξευση των κρουσμάτων, σύμφωνα με την έρευνα του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, διευθυντή του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Τι ανέφερε ο καθηγητής:

«Παρατηρήσαμε αύξηση των σεξουαλικών επαφών και πιθανολογήσαμε ότι αυτές οι στενές επαφές μπορεί να αύξησαν τη μεταδοτικότητα του ιού. Είπαμε ότι μπορεί να είναι μια πιθανή εστία μετάδοσης. Για τους παντρεμένους ίσως να μην ισχύει, αν έχουν μονογαμικές επαφές. Έχω δύο νέα παιδιά, 22 και 21 ετών. Όταν άνοιξε το lockdown, ήταν φορείς και τα ίδια και οι φίλοι τους. Αναγκάστηκα να φύγω από το σπίτι με τη σύζυγό μου επειδή ήταν φορείς, δεν νοσούσαν όμως. Είναι ασυμπτωματικοί φορείς τα νέα παιδιά και είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να μη νοσήσουν», εξήγησε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Την ανάγκη για εκτόνωση και διασκέδαση μετά τον εγκλεισμό κανένα μέτρο δεν θα ήταν ρεαλιστικό για να την αποτρέψει. Η πιο συνηθισμένη ανάγκη του ανθρώπου για έρωτα και τα παραφερνάλιά του θα οδηγούσε με ακρίβεια στην αύξηση των φορέων μετάδοσης μέσω των νέων», ανέφερε ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και επικεφαλής της έρευνας.

Στη συνέχεια παρουσίασε γράφημα όπου αποτυπώνεται η αύξηση των ερωτικών επαφών μέσα στο καλοκαίρι.

 

 

 

Στην επόμενη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών με ορίζοντα την περίοδο του καλοκαιριού, η συχνότητα των επαφών πολλαπλασιάστηκε ραγδαία, με τριπλάσια συχνότητα σε σχέση με την περίοδο εγκλεισμού.

«Στη μέση που αυξάνεται η συχνότητα των επαφών είναι η εποχή που σταματάει το lockdown. Μέσα στο lockdown ήταν λιγότερο συχνές οι επαφές. Αυτή την περίοδο το μόνο ασφαλές σεξ είναι το καθόλου σεξ ίσως», σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM