Lockdown: Επτά στους δέκα Έλληνες αύξησαν τον χρόνο που ξοδεύουν στα social media

Το lockdown φέρεται να είναι ένας από τους πιο βασικούς λόγους που ο χρόνος που ξοδεύουν οι Έλληνες στα social media αυξήθηκε.

Σύμφωνα με την πανελλήνια έρευνα «Focus on Tech Life» της Focus Bari υπογραμμίζεται πως η ενασχόληση των Ελλήνων (16-74 χρόνων) με το διαδίκτυο εντοπίζεται στο 92%. Μάλιστα, επτά στους δέκα Έλληνες αναφέρουν πως αύξησαν τον χρόνο που αφιερώνουν στα social media από την έναρξη του πρώτου lockdown.

  • Το Facebook έχει φτάσει στο 75%,
  • Το Youtube στο 62%
  • Και το Instagram στο 55%

Βάσει των ευρημάτων της «Focus Bari», δύο στους τρεις Έλληνες χρησιμοποιούν τα social media γιατί τους κάνουν να νιώθουν συνδεδεμένοι με τον «έξω κόσμο». Παράλληλα, δύο στους πέντε χρησιμοποιούν τα social media για να προβάλουν την δουλειά τους ή/και να προσφέρουν επαγγελματικές υπηρεσίες τους.

Παρ' όλα αυτά, η υπερβολική ενασχόληση με τα social media δεν είναι πάντα ευοίωνη. Τρεις στους πέντε παραδέχονται ότι παρασύρονται από τα social media και αμελούν άλλες δραστηριότητες που θα ήθελαν να κάνουν, όπως διάβασμα, κάποιο χόμπι, άθλημα κλπ. Συγχρόνως δύο στους πέντε λένε κάθε μέρα πως δεν θα παρασυρθούν από τα social media, αλλά δεν το καταφέρνουν.

Τέλος, ένας στους τρεις αποκαλύπτει πως τα social media είναι πηγή θλίψης, καθώς κάποιες αναρτήσεις φίλων σχετίζονται με φωτογραφίες από την εποχή πριν την πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM