«Αταίριαστα» ζευγάρια και ντουέτα που μεγαλούργησαν στο Ελληνικό σινεμά – Όταν το ταλέντο «σκέπαζε» την αντιπάθεια

Αυτές οι ιστορίες πίσω από τις κάμερες που «αιχμαλώτιζαν» για χάρη της αιωνιότητας, τις ταινίες του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου, είναι πολλές φορές… μια ταινία μόνες τους – μια ταινία που δεν έχει γυριστεί.Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Κι όταν κάποιος μαθαίνει στοιχεία από αυτές τις ιστορίες από διαβάσματα ή διηγήσεις, μοιραία ψάχνει περισσότερα. Κι όσο κι αν αυτές οι ιστορίες, απομυθοποιούν πολλές φορές πρόσωπα και καταστάσεις, είναι από τις λίγες περιπτώσεις που δεν διασαλεύουν τη μαγεία του υποκειμένου. Παλιό Ελληνικό σινεμά λοιπόν. Πρόσωπα που λατρεύουμε, ζευγάρια που έχουμε παγιώσει μέσα μας και σχέσεις ανάμεσα σε μύθους που δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και η Μάρω Κοντού ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή κινηματογραφικά ζευγάρια – κοσμαγάπητα στο ευρύ κοινό. Η Μάρω Κοντού έχει πρωταγωνιστήσει σε 36 κωμωδίες, εκ των οποίων στις 13 ήταν στο πλάι του Λάμπρου Κωνσταντάρα. Το κοινό της εποχής τους είχε ταυτίσει σε τέτοιο βαθμό που κυκλοφορούσε η αίσθηση ότι οι δυο τους ήταν ανδρόγυνο ή διατηρούσαν δεσμό.

Η ίδια η μεγάλη μας ηθοποιός φρόντισε να ξεριζώσει γρήγορα αυτές τις φήμες. Σε ερώτηση που της υπεβλήθη, κάποτε, σε συνέντευξη της στον Νίκο Χατζηνικολάου αν υπήρχε κάτι παραπάνω στη σχέση της με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, η κορυφαία ηθοποιός σχεδόν… εξερράγη: «Πώς; Χριστός και Παναγία... Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ποτέ ζευγάρι ... Δεν ταιριάζαμε καθόλου» και επισήμανε: «Δεν μου άρεσε ο χαρακτήρας του. Ήταν βωμολόχος από το πρωί έως το βράδυ. Αυτό το χιούμορ με βωμολοχία δεν μου αρέσει και χοντρή βωμολοχία».

Το 1969 ο Ντίνος Ηλιόπουλος πρωταγωνιστεί στην ταινία «Ο Στρατής Παραστράτησε» που λέγεται πως οι σεναριογράφοι της Κώστας Πρετεντέρης και Ασημάκης Γιαλαμάς, είχαν γράψει «απάνω του». Στο πλάι του η Άννα Φόνσου στο ρόλο μιας εκθαμβωτικής σταρ που ξελογιάζει έναν συντηρητικό καθηγητή. Στο τέλος του έργου ο κ. καθηγητής, δεν ενδίδει παντρεύεται μια άλλη κοπέλα . την οποία υποδύεται η Νέλλη Παππά. Πικάντικη λεπτομέρεια: Στην πραγματική ζωή, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι μόλις είχε χωρίσει, φιλικά, από μια σχέση που δεν ευδοκίμησε.

Ντίνος Ηλιόπουλος

Ένα άλλο θυελλώδες ζευγάρι της ζωής και της μεγάλης οθόνης ήταν η Έλλη Λαμπέτη κι ο Δημήτρης Χορν. Έζησαν έναν πολύ έντονο έρωτα που ξεκίνησε σε κάποια κινηματογραφικά στούντιο του Καϊρου το 1954 , όπου βρέθηκαν για την ταινία «Κυριακάτικο Ξύπνημα» του Κακογιάννη, περπάτησε στο δρόμο της λάμψης και των κοινών επιτυχιών κι όταν τελείωσε, επεισοδιακά ήταν σε όλη του την διάρκεια, οι δυο τους πέρασαν στο στάδιο να μην λένε ούτε καλημέρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια στιγμή που υπήρξε η πιθανότητα να συνεργαστούν ξανά, ο Χορν αρνήθηκε να κάνει πρόβες στον ίδιο χώρο με τη Λαμπέτη και λέγεται ότι έστελνε τα κείμενα στην συμπρωταγωνίστρια του με τον… σοφέρ του ! Στην πραγματικότητα όμως ο αμοιβαίος θαυμασμός μάλλον δεν υποχώρησε ποτέ – μόνον σε καλλιτεχνικό επίπεδο όμως…

Σε μια σκηνή από τον «Ηλία του 16ου» του 1958 «κόπηκε» η καλημέρα του Κώστα Χατζηχρήστου με τον Θανάση Βέγγο. Ο Αλέκος Σακελάριος είχε ζητήσει να είναι αληθινό το χαστούκι που έριχνε ο πρώτος, ως «αστυφύλακας» στον δεύτερο ως ‘’διαρρήκτη’’ . Ο Θανάσης Βέγγος πόνεσε τόσο πολύ από το αληθινό χαστούκι που το κράτησε για πάντα. Τόσο πολύ που όταν αναχώρησε ο Κώστας Χατζηχρήστος από τον μάταιο τούτο κόσμο, το 2001 και ο Ντίνος Κατσουρίδης ζήτησε από τον Βέγγο να πάνε στην κηδεία, ο καλός μας άνθρωπος απάντησε «ο Θεός να τον συγχωρέσει, αλλά εμένα το χαστούκι με πονάει ακόμα».

Ηλίας 16ου

Η Μάρω Κοντού και η Αλίκη Βουγιουκλάκη γραφόταν, ότι δεν είχαν καλές σχέσεις. Η ίδια βεβαίως έχει αποδομήσει με δηλώσεις της αυτά τα δημοσιεύματα:

«Είχαμε παίξει μαζί στη «Σωφερίνα”. Μια χαρά σχέση είχαμε. Ξέρω τι θα ρωτήσετε! Γι’ αυτό που συζητιέται τόσο έντονα πως μου πήρε τον άντρα. Αυτά, αγαπητέ μου, είναι σαχλαμάρες. Για να μπει ένα τρίτο πρόσωπο σε μία σχέση, πάει να πει πως υπάρχει μια χαραμάδα για να εισβάλει… Πάει να πει πως κάτι έχει τελειώσει και δίνεται η ευκαιρία να μπει στη μέση ένας τρίτος ή μία τρίτη. Κάναμε παρέα με την Αλίκη και μετά την ταινία -μαζί μας ήταν και η αγαπημένη φίλη Σμάρω Στεφανίδου».

Αλίκη Βουγιουκλάκη Μάρω Κοντού

Ουσιαστικά η Μάρω Κοντού παραδέχεται τη σχέση που σύναψε ο τότε σύζυγός της Αριστείδης Καρύδης Φουκς (Ντίντης) με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, λέγοντας ότι δεν της πήρε τον άνδρα μιας και η σχέση τους είχε ήδη ραγίσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM