Αποφασίστηκαν τα τελικά μέτρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα (pics)

Τα τελικά μέτρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, προκειμένου να εμποδιστούν οι εκδρομείς να φύγουν για την επαρχία, αποφασίσθηκαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Σε σύσκεψη που έγινε αργά το βραδυ της Πέμπτης στην λεωφόρο Κατεχάκη με την παρουσία πολιτικών κι υπηρεσιακών παραγόντων αποφασίστηκαν αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας τα εξής:

  • Θα ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα -κι όχι επιλεκτικά- που θα κατευθυνθούν τις επόμενες ημέρες στις εξόδους της Αθήνας.
  • Θα έχουν δοθεί εντολές στους αστυνομικούς να προχωρούν σε διαρκείς, αναλυτικούς ελέγχους των εγγράφων που επικαλούνται κι αν βρίσκουν ασάφειες αλλά κι αν υπάρχουν υπόνοιες γιοα διάφορα «τρικ» που κάνουν οι πολίτες, δεν θα τους επιτρέπεται να περάσουν τα μπλόκα. Κι αυτό άσχετα με την ουρές αυτοκινήτων που θα δημιουργηθούν κι οι οποίες μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την αδικαιολόγητη αναχώρηση στην επαρχία κατοίκων της πόλης.
  • Παρεμφερείς έλεγχοι θα γίνουν και σε άλλες εναλλακτικές διαδρομές (μέσω Πάρνηθας, Λουτρακίου, Δερβενοχωριων κ.λπ.). Εχει ήδη ζητηθεί και η συνδρομή αστυνομικών υπηρεσών από Κορινθία , Βοιωτία κ.λπ. για να στηθούν μπλόκα σε κάθε προσπάθεια χρήσης αλλου περιφερειακού δρόμου.
  • Σε περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων έχει δοθεί σαφής εντολή να μην υπάρξει καμιά χαριστική πραξη επιστροφής τους ή διαγραφής προστίμων.
  • Την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρχουν και διαρκείς ελεγχοι στην Αττική Οδό, στις λεωφόρους Σουνίου, Μαραθώνος Λαυρίου και τις οδούς γύρω από Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα, Λούτσα κ.λπ. κι άλλους για να αποφευχθούν μεταβάσεις σε εξοχικές κατοικίες και συνθροίσεις εκεί δεκάδων ατόμων. Οι αστυνομικοί προβλέπουν στα εν λόγω «μπλόκα» μεγαλες ουρές.
  • Επιπλέον δόθηκε εντολή σε αστυνομικούς όλης της χώρας να επιτηρούν τους ιερούς ναούς την Μεγαλη Εβδομάδα κι αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει συγκέντρωση πιστών να παρέμβουν και να ενημερώσουν τις κεντρικές υπηρεσίες.
  • Ελεγχος θα υπάρξει και σε τυχόν συγκεντρώσεις πολιτών σε πιλοτές πολυκατοικιών και σε άλλες πασχαλινές συναθροίσεις.
  • Μεγαλο ζητούμενο είναι και ο έλεγχος στην κίνηση και τις συγκεντρώσεις αλλοδαπών, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας όπου υπάρχει μικρός βαθμός πειθαρχίας. Κεντρικό ζήτημα θεωρείται ο συνωστισμός ατόμων που μπορεί να υπάρξει τις επόμενες ημέρες στην Βαρβάκειο Αγορά όπου αναμένεται να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κοροναϊού, με παρουσία αστυνομικών, έλεγχο της κίνησης πολιτών εντός αυτής κ.λπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM