Κοροναϊός: Λάρισα: Η Πολιτική Προστασία στον οικισμό Ρομά - Εκτεταμένοι έλεγχοι μετά τα θετικά κρούσματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί γιγαντιαία επιχείρηση, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για τα κρούσματα κοροναϊού στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται μετά τον εντοπισμό συνεχόμενων κρουσμάτων κοροναϊού, μεταξύ των κατοίκων, που έχουν σημάνει συναγερμό στον θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όσο και στις αυτοδιοικητικές Αρχές της ευρύτερης περιοχής.

Σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο «Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14»

Με εντολή του κ. Χαρδαλιά - που δόθηκε έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις των αρμόδιων φορέων και ύστερα από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, τέθηκε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο «Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14» που περιλαμβάνει σαρωτικούς ελέγχους που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί.

Παράλληλα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή για να διασφαλίσουν τις εργασίες των ειδικών συνεργείων.

Επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις και διαδικασίες καραντίνας

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του σχεδιασμού, 17 συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας, της 5ης ΥΠΕ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων με την επιχειρησιακή υποστήριξη των φορέων της Πολιτικής Προστασίας και των αστυνομικών δυνάμεων, ξεκίνησαν εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και εκατοντάδες δειγματοληψίες εντός του οικισμού.

Για το σχέδιο ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει ήδη καλέσει προς ενημέρωση σήμερα νωρίς το πρωί τους διαμεσολαβητές των Ρομά εντός του οικισμού.

Το σχέδιο προβλέπει επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις (σήμερα, την 7η και την 14η μέρα) και προβλέπει ανά φάση και διαδικασίες καραντίνα σε καραντίνα, όπως είχε ξαναγίνει, ήτοι σε οικοδομικά τετράγωνα αλλά και γειτονιές με θετικά κρούσματα, εφόσον αυτά προκύψουν, αλλά και με μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά, με ήπια ή μη συμπτωματολογία, σε ειδικό ιατρικό κέντρο που λειτουργεί στην περιοχή μετά από συνεργασία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που προκάλεσαν τον συναγερμό, όπως ανακοίνωσε χτες ο κ. Χαρδαλιάς, στον οικισμό εντοπίστηκαν εντοπίστηκαν 10 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα επτά σε μία μόνο οικογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM