Λουτράκι: Ο αστικός μύθος για τις χρυσές λίρες οδήγησε τους 4 φίλους στο θάνατο (pics)

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Λουτρακίου με τον τραγικό θάνατο 4 ανδρών τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/5) σε σπήλαιο της περιοχής Άνω Καρμπουνάρι.

Οι άτυχοι άνδρες ήταν γνωστοί στη περιοχή, καθώς δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά και μεταξύ τους ήταν φίλοι.

Για τον εντοπισμό τους ειδοποίησε την αστυνομία η σύζυγος του ενός άτυχου άνδρα που γνώριζε ότι είχαν πάει στο σημείο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι άνδρες φέρονται να άφησαν αρχικά τη γεννήτρια που είχαν μαζί τους, έξω από το καταφύγιο, αλλά στη συνέχεια την έβαλαν μέσα – ίσως λόγω του έντονου θορύβου και υπό τον φόβο μην τους ακούσουν.

Ο ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ

Πληροφορίες θέλουν τους τέσσερις άνδρες να έσκαβαν, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα γνωστό προς ποια κατεύθυνση και για ποιο λόγο. Πάντως, το πιο πιθανό είναι ότι έψαχναν για τον αστικό μύθο του θησαυρού των Εβραίων που είχε αρπάξει ο “χασάπης της Θεσσαλονίκης”, Μαξιμίλιαν Μέρτεν, και εκτιμούνταν στα 800 εκατομμύρια χρυσά φράγκα.

Ένα άλλο σενάριο, θέλει τους τέσσερις άνδρες να αναζητούσαν τον θησαυρό του Κιαμήλμπεη, που ήταν ο πιο πλούσιος Τούρκος της Πελοποννήσου, τον οποίο φυλάκισε ο Κολοκοτρώνης το 1821 στην Επίδαυρο.

ΚΑΡΕ- ΚΑΡΕ Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ γύρω στις 4 το πρωί, έφτασε και το κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών προκειμένου να ανασύρει τις σορούς των τεσσάρων ανδρών.

Για την ανάσυρσή τους από το σπήλαιο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα και αυτή ολοκληρώθηκε, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, στις 8:00 το πρωί.

Μέχρι στιγμής, ερευνώνται τα αίτια που τα 4 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα 4 άτομα φέρεται να έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις των καυσαερίων της γεννήτριας και δεν πρόλαβαν να βγουν από το καταφύγιο. Σημειώνεται ότι οι σοροί των τεσσάρων ανδρών βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρων, ενώ η απόσταση που είχαν ο ένας από τον άλλον έφτανε τα πέντε μέτρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών φέρεται να βρέθηκαν νεκροί ενώ ακόμα κρατούσαν τα καλώδια στα χέρια τους!

Στο πλαίσιο των ερευνών, έχει ζητηθεί η διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τεσσάρων ανδρών.

Οι Αρχές, εξετάζουν το ενδεχόμενο η γυναίκα του ενός εκ των 4 ατόμων που βρήκε τραγικό θάνατο, να γνώριζε το σημείο και μάλιστα να τους είχε πάει εκείνη με το αυτοκίνητό της, αφού στο σημείο δεν βρέθηκε κάποιο όχημα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λουτρακίου, που μίλησε στο Open, όλα τα σενάρια για την τραγωδία ερευνώνται ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πως το συγκεκριμένο σημείο δεν δημοφιλής προορισμός για αυτούς που πηγαίνουν συνήθως για περιήγηση ή αναρρίχηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως η επιχείρηση της ΕΜΑΚ ολοκληρώθηκε στις 05.30 τα ξημερώματα Σαββάτου ενώ η κλήση για τον εντοπισμό τους έγινε περίπου στη μία τα ξημερώματα.