Πάσχα: Έτσι θα σουβλίσουμε φέτος - Πρόστιμα έως 1000€ και το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Αυξημένα μπλόκα παντού περιμένουν όσους θελήσουν να παρακάμψουν τα μέτρα περιορισμού μετακίνησης για το Πάσχα, αλλά και «τσουχτερά» πρόστιμα.

Όσο πλησιάζει το Πάσχα, τόσο πιο κοντά έρχονται ακόμα πιο αυστηρά μέτρα από την Κυβέρνηση, προκειμένου να εμποδίσει όσους επιθυμούν να κάνουν Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Μπορεί η καμπύλη της πανδημίας στην χώρα μας να μην έχει παρουσιάσει μεγάλη άνοδο και να παραμένει σε ένα σταθερό επίπεδο, παρόλα αυτά, υπάρχει η ανησυχία μήπως κάποιοι το πάρουν αψήφιστα και «τρέξουν» στα χωριά τους για ελληνικό παραδοσιακό Πάσχα.

Αυτό το δεδομένο ελλοχεύει πολλούς κινδύνους, επιπλέον διασποράς του ιού στην Ελληνική Επαρχία και μάλιστα, ακόμα και σε περιοχές που μέχρι στιγμής δεν έχουν παορυσιάσει κρούσματα από τον κοροναϊό.

Έτσι λοιπόν, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι έτοιμοι να λάβουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα αναφορικά με την απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό.

«Μπλόκα» και Διόδια με περιορισμένη κίνηση

Το μέτρο κλεισίματος των διοδίων στα μεγάλα οδικά δίκτυα τις χώρας, είναι ένα μέτρο, το οποίο εξετάζεται σοβαρά. Βέβαια δεν μιλάμε για ολοκληρωτικό κλείσιμο των διοδίων, με κατεβασμένες μπάρες για όλους, αλλά μόνο για αυτούς που δεν θα είναι σε θέση να δικαιολογήσουν επαρκώς την μετακίνηση τους.

Δηλαδή, τα φορτηγά μεταφοράς νωπών ή κατεψυγμένων προϊόντων και γαλακτοκομικών, για την επαρκή τροφοδοσία της Αγοράς, σαφώς και θα επιτρέπεται να περάσουν.

Παρομοίως και η μετακίνηση πολιτών από τον έναν Νομό στον άλλο για λόγους υγείας. Είτε δηλαδή για την μεταφορά και την περίθαλψη ασθενούς σε Νομό που διαθέτει μεγάλη Νοσοκομειακή Μονάδα, ή Μονάδα αναφοράς για τον κοροναϊό, είτε για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο, ή ασθενή που διαμένει μόνος του.

Όλα αυτά βέβαια με απόδειξη και πιστοποίηση της μετακίνησης με τους γνωστούς τρόπους, sms ή γραπτή βεβαίωση από την Γ.Γ.Π.Π. και βέβαια με την απόδειξη ιατρικής βεβαίωσης, για την μετακίνηση σε σχέση με την προσφορά βοήθειας σε ηλικιωμένο συγγενή.

Επίσης, έχει δοθεί η εντολή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας να στήσουν μπλόκα τις επίμαχες ημέρες και κυρίως την Μεγάλη Εβδομάδα, στα Επαρχιακά δίκτυα και στις παρακαμπτήριες οδούς, ώστε κανείς να μην μπορεί να σπάσει τα μέτρα απαγόρευσης αδικαιολόγητα.

Πρόστιμα εώς και 1000 ευρώ για τους «παραβάτες»

Είναι πιθανό, μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί και η αύξηση του προστίμου για τις άσκοπες μετακινήσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ποσό πρόκειται να φτάνει μέχρι και τα 1000 ευρώ.

Πως θα σουβλίσουμε φέτος

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα και το ψήσιμο του οβελία, ο σχεδιασμός από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει.

Συναθροίσεις με συγγενείς, φίλους και λοιπούς είναι ρητά απαγορευμένο από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Εάν διαθέτετε περίκλειστη αυλή - ή μεγάλο μπαλκόνι,και εγκατάσταση για το ψήσιμο του οβελία, τότε μπορείτε να το κάνετε αλλά μονάχα με την οικογένειας σας, με αυτούς δηλαδή που διαμένετε μόνιμα στην οικία. Διαφορετικά, τον οβελία φέτος θα τον ψήσετε στον φούρνο της κουζίνας σας, και φυσικά, αποκλειστικά με τα μέλη της οικογένειας που διαμένουν στην ίδια οικία με εσάς.

Με δεδομένη την αύξηση των προστίμων για άσκοπες μετακινήσεις και συναθροίσεις, εκείνη την ημέρα οι περιπολίες Αστυνομικών και Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι πυκνές και οι εντολές που ήδη έχουν, είναι τα πρόστιμα να πέσουν βροχή για όσους δεν τηρήσουν τους κανόνες αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM