Πέτσας για συνωστισμό στο Μετρό: «Πολύ σύντομα η λύση»

Οι χθεσινές εικόνες συνωστισμού στο Μετρό της Αθήνας και ειδικότερα στο σταθμό του Συντάγματος, παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα (και ιδίως στην Αττική) προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων. Ο κ. Πέτσας επισημαίνει πως θα δοθεί «πολύ σύντομα η λύση».

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς «βουλιάζουν» από τον κόσμο καθημερινά, παρά το γεγονός ότι η πρωτεύουσα καταγράφει καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού.

Όσα σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας αυτό το περιστατικό συνωστισμού στα ΜΜΜ διεμήνυσε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Ο ίδιος επισήμανε, μιλώντας στο Blue Sky το εξής: «Tο θέμα των μέσων μαζικής μεταφοράς απαιτεί χρόνο και η κατάσταση που παρατηρείται εν μέσω της πανδημίας, προβληματίζει την κυβέρνηση».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας τόνισε το εξής: «Το καλοκαίρι είχαμε προχωρήσει σε τριπλό σχέδιο για ενίσχυση στις συγκοινωνίες, αλλά παίρνει χρόνο και ψάχνουμε αναγκαστικά για άλλες λύσεις. Θέλουμε μiα με δύο ημέρες γι' αυτό. Μας προβληματίζει το τι θα κάνουμε με την πυκνότητα των λεωφορείων. Όσο πυκνώνουν τα λεωφορεία, θα σταματήσει και η πίεση στο μετρό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, το ψάχνουμε».

Τι καταγγέλλουν οι πολίτες

Όπως καταγγέλλουν οι αγανακτισμένοι επιβάτες στις αναρτήσεις τους, οι εικόνες συγχρωτισμού οφείλονται στις μεγάλες καθυστερήσεις των δρομολογίων του μετρό, αλλά και των αστικών λεωφορείων.

https://twitter.com/filia_fg/status/1305868904875601929?s=20

 

Η ΣΤΑΣΥ Α.Ε εξέδωσε σχετική ανακοίνωση μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όπου διευκρινίζει ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην έλλειψη συρμών λόγω βανδαλισμών.

 

Δείτε την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΕΔΩ:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 


 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM