Περιστέρι: Καταγγελία στο News2u - Κοινό διάλειμμα των τάξεων με χρήση μάσκας

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εντάσεις και τα προβλήματα στα σχολεία της χώρας με αφορμή τις μάσκες που για λόγους προστασίας πρέπει να φοράνε οι μαθητές.

 

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

 

Το πρωί της Πέμπτης (17/9) το News2u.gr, δέχτηκε καταγγελία από τους γονείς του 30ου Δημοτικού σχολείου Περιστερίου- το οποίο είναι και το μεγαλύτερο της περιοχής (18θέσεο) -ότι τα παιδιά τους κατόπιν συστάσεων των δασκάλων υποχρεώνονται να φοράνε μάσκα ακόμα και στα διαλείμματα.

Τα παιδιά κάνουν παράπονα στους γονείς τους ότι ενώ πρέπει να φοράνε τη μάσκα κατά τη διάρκεια του μαθήματος δεν βρίσκουν τον λόγο που πρέπει να φοράνε μάσκα ακόμα και στα διαλείμματα. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στο παιχνίδι, στην αναπνοή και στην ουσία δεν ξεκουράζονται όπου αυτός είναι και ο σκοπός των διαλειμμάτων.

 

To news2u.gr στα πλαίσια του έγκυρου και ολοκληρωμένου ρεπορτάζ επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου κ. Πανάγιο Κώστα, ο οποίος πρόθυμα εξήγησε πως τα μέτρα που έχει λάβει το σχολείο είναι στο μέτρο του λογικού και του δυνατού καθώς το σχολείο είναι μεγάλο και δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

«Το σχολείο είναι μεγάλο με πολλές ειδικότητες. Έτσι με απόφαση των διδασκόντων, όταν παρατηρείται συνωστισμός οι δάσκαλοι κάνουν συστάσεις στους μαθητές για να φορέσουν τη μάσκα τους. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες του υπ. Παιδείας, την ώρα που τα παιδιά εισέρχονται ή εξέρχονται στις σχολικές τάξεις, στην αναμονή του κυλικείου και όπου δηλαδή παρατηρείται συνωστισμός προβλέπεται η χρήση της μάσκας» συμπλήρωσε ο Διευθυντής του 30ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου και συνέχισε:  «Την ώρα του φαγητού, του νερού και της γυμναστικής τα παιδιά δεν υποχρεούνται να φορέσουν τη μάσκα τους» κατέληξε.

Τέλος, σύμφωνα με τους γονείς,  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται. Οι γονείς σκοπεύουν να στείλουν επιστολή προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το Υπουργείο Παιδείας εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους.