Αυστραλιανό Όπεν: Ο Τσιτσιπάς στην ανατροπή του αιώνα! 3-2 τον τεράστιο Ναδάλ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) νίκησε 3-2 τον Ραφαέλ Ναδάλ (Νο2), παρότι βρέθηκε δύο σετ πίσω, και κατόρθωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του. Προηγήθηκε 2-0 ο Ισπανός (6-3, 6-2), ισοφάρισε ο Στέφανος σε 2-2 (7-6, 6-4) και πήρε το τελευταίο σετ με 7-5. Στους «4» του Αυστραλιανού Όπεν ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής

Καλό ξεκίνημα ο Στέφανος, αλάνθαστος όμως ο Ισπανός

Ο Στέφανος ξεκίνησε καλά και υπερασπίστηκε τα τρία πρώτα γκέιμ στα οποία σέρβιρε, αλλά δεν κατάφερε να «κλέψει» κάποιο από τα τέσσερα πρώτα που σέρβιρε ο Ισπανός, παρά το ότι πάλεψε σε όλα. Τα δυνατά σερβίς του Ναδάλ και κάποια αβίαστα λάθη του Στέφανου διαμόρφωσαν το 3-4 στα γκέιμ, αλλά στο όγδοο ο Ραφαέλ έκανε το μπρέικ και πήρε προβάδισμα με 3-5, για να γίνει μετά εύκολα και το 3-6.

Εύκολα το δεύτερο σετ ο Ναδάλ

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε μουδιασμένα στο δεύτερο σετ και βρέθηκε να χάνει με 1-4. Κάπου εκεί φάνηκε πως δεν υπάρχει επιστροφή και με συνοπτικές διαδικασίες ο Ισπανός έκανε το 2-6 και πήρε εύκολα και το δεύτερο σετ.

Μπήκε στο παιχνίδι ο Στέφανος

Αποφασισμένος να δυσκολέψει τον μεγάλο του αντίπαλο μπήκε στο τρίτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς και κέρδισε όλα τα γκέιμ στα οποία σέρβιρε, αλλά δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάποιο «σπάσιμο», καθώς ο Ναδάλ συνέχισε να σερβίρει εκπληκτικά, για να διαμορφωθεί το 5-5. Ο πρωταθλητής μας έκανε το 6-5 στο κρίσιμο ενδέκατο γκέιμ, αλλά ο Ισπανός υπερασπίστηκε ξανά το σερβίς του και έκανε το 6-6, για να οδηγήσει το τρίτο σετ σε tie break. Εκεί ο Ναδάλ υπέπεσε σε αβίαστα λάθη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει σε 1-2.

Βγαίνει η κούραση του Ναδάλ...

Στο τέταρτο σετ ο Τσιτσιπάς προσπάθησε και πάλι να κάνει μπρέικ, αλλά απέτυχε στις δύο πρώτες προσπάθειες. Ωστόσο, υπερασπίστηκε πολύ εύκολα το δικό του, για να ξεκινήσει το σετ με 2-2. Στο πέμπτο γκέιμ ο Έλληνας τενίστας έφτασε πρώτη φορά κοντά σε μπρέικ, αλλά με δύο άσους ο Ναδάλ του έκοψε τα φτερά και έκανε το 2-3, για να ισοφαρίσει εύκολα ο Στέφανος σε 3-3.

Ο 34χρονος Ισπανός, αντιλαμβανόμενος την κούρασή του –καθώς ο Έλληνας πέρασε χωρίς αγώνα στον προηγούμενο γύρο και φυσικά είναι και δώδεκα χρόνια νεότερος–, επιλέγει πλέον να παίζει μικρότερους χρονικά πόντους και ρισκάρει με βολέ κοντά στις τελικές γραμμές και δυνατά σερβίς και κρατιέται μέσα στο παιχνίδι. Έκανε το 3-4 στα γκέιμ, αλλά ο Στέφανος ισοφάρισε γρήγορα σε 4-4. Έχει διορθώσει το παιχνίδι του και κάνει λιγότερα λάθη.

Το πολυπόθητο μπρέικ έγινε στο ένατο γκέιμ, ο Στέφανος επιτέλους έσπασε το σερβίς του Ναδάλ και έκανε το 5-4. Με σχετική άνεση πήρε και το επόμενο, έκανε το 6-4 και ισοφάρισε σε 2-2. Μεγάλο παιχνίδι!

Πέμπτο σετ

0-1 ο Ναδάλ υπερασπίζεται το σερβίς του.

1-1 ο Τσιτσιπάς κρατάει κι αυτός το σερβίς του, η αγωνία στο κατακόρυφο.

1-2 ο Ναδάλ, δείχνει συγκεντρωμένος και δεν θέλει να χάσει πρώτη φορά στην καριέρα του στο Αυστριαλιανό Όπεν και ενώ έχει προηγηθεί 2-0 στα σετ!

2-2 ο Στέφανος, παρότι βρέθηκε να χάνει στο γκέιμ!

2-3 ο Ισπανός υπερπρωταθλητής, χάρη στο τρομερό του σερβίς. Ο Στέφανος παλεύει τους πόντους που κρατάνε ώρα, αλλά ο Ναδάλ δεν επιτρέπει πολλά τέτοια plays.

3-3 ο Στέφανος, απαντά με το ίδιο νόμισμα, με τρομερά σερβίς!

3-4 ο Ναδάλ, κρατάει το σερβίς του.

4-4 ισοφαρίζει εύκολα ο Τσιτσιπάς, κουρασμένος ο Ναδάλ, πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Στέφανος!

4-5 ο Ισπανός, με την εμπειρία του βγάζει τη γνωστή του φλόγα την κατάλληλη στιγμή και πλέον ο Στέφανος πρέπει να υπερασπιστεί το σερβίς του υπό πίεση.

5-5 εκπληκτικά σερβίς και συγκεντρωμένος στα ράλι ο Τσιτσιπάς, αντέχει στην πίεση και ισοφαρίζει. Θρίλερ στη Μελβούρνη.

6-5 τεράστιο μπρέικ από τον Στέφανο, ένα γκέιμ μακριά από μια ιστορική ανατροπή!

7-5 ΤΕΛΟΣ! Ο Στέφανος στη νίκη της ζωής του!