Σεισμός Ελασσόνα: Το πόρισμα των σεισμολόγων

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός γνωστοποίησε το πόρισμα των σεισμολόγων μετά τη σεισμική ακολουθία στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας – Πιθανότητα νέων ισχυρών μετασεισμών

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα (10/3), γνωστοποίησε το πόρισμα των σεισμολόγων Κ. Παπαζάχου, Γ. Κουκουβέλα, Ευθ. Λέκκα, Κ. Νικολόπουλου και Α. Γκανά, αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα στην Π.Ε. Λάρισας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται η κρισιμότητα του μετασεισμού των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έλαβε χώρα την Πέμπτη 4 Μαρτίου, τονίζοντας πως «πιθανόν έγινε σε ένα δευτερεύον ρήγμα… μέσα στον χώρο της κύριας μετασεισμικής ακολουθίας…».

Αναφορικά με τη σεισμική ακολουθία, αναφέρεται πως «δείχνει να υπάρχει μια σταδιακή, φυσιολογική μείωση στο μέγεθος και στη συχνότητα των μετασεισμών, με πιθανότητα γένεσης δυνατών μετασεισμών. Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο οι κάτοικοι να μη χρησιμοποιούν κατοικίες που έχουν κριθεί ακατάλληλες και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων».

Δείτε το πόρισμα των σεισμολόγων από το larissanet.gr:

Δείτε όσα είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM