24ωρη αστυνομική προστασία ζητά η Ιερά Σύνοδος

24ωρη αστυνομική προστασία ζητά η Ιερά Σύνοδος

Αστυνομική προστασία επί 24ωρου βάσεως ζητά η Ιερά Σύνοδος, μετά την επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του «Open», πολλοί ιεράρχες ζητούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, που όπως φαίνεται θα ληφθούν. Συγκεκριμένα, ζητούν 24ωρη παρουσία της Αστυνομίας στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ θα λαμβάνονται και πρόσθετα μέτρα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ιερά Σύνοδος μετά την έκτακτη συνεδρίασή της εξέφρασε τον αποτροπιασμό της «για το πρωτοφανές περιστατικό επιθέσεως, πολλώ δε μάλλον επειδή εμπλέκεται πρώην κληρικός», εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος, κατά την άτυπη συνεδρίασή της με αφορμή το περιστάτικο επίθεσης του ιερέα με βιτριόλι κατά μητροπολιτών.

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε «τη συμπάθειά Της προς τους τραυματίες και δέεται υπέρ της ταχείας αποκαταστάσεως της υγείας τους».

Επίσης, «η Ιερά Σύνοδος και έκαστος εκ των μελών Της εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον τραυματισθέντα αστυνομικό φρουρό, ο οποίος έδρασε με προσωπικό κίνδυνο ζωής και συνέλαβε τον δράστη, προς τους διασώστες του ΕΚΑΒ, που κατέφθασαν αμέσως και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Λαϊκό και ΚΑΤ, το οποίο, παρά την τεράστια και διαρκή καταπόνησή του κατά την παρούσα περίοδο της πανδημίας, συνέδραμε αποτελεσματικώς, υπερβάλλοντας τις δυνάμεις του καθώς και την Ελληνική Αστυνομία για την ταχύτατη επέμβασή της».

Επίθεση με καυστικό υγρό 

H επίθεση με καυστικό υγρό που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιουνίου, «πάγωσε» όχι μόνο την εκκλησιαστική κοινότητα, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν συνολικά 11 άτομα. Επτά αρχιερείς, δύο δικαστικοί και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν, καθώς, η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν μεγάλη. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο «Λαϊκό» νοσοκομείο και στο «ΚΑΤ».

Το kedenews.gr παραβρέθηκε και στα δύο νοσοκομεία κάνοντας αυτοψία της κατάστασης. Ειδικότερα, πιο σοβαρά έχει τραυματιστεί ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, και ο Ζακύνθου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στο μάτι και στο αυτί, αντίστοιχα. Επίσης, το πρόσωπο του Μητροπολίτη Άρτης έχει δεχθεί σημαντική ποσότητα από το υγρό, ωστόσο -ευτυχώς- βρίσκεται εκτός κινδύνου. Ανάμεσα στους τραυματισμένους βρίσκεται και ο συνοδικός Γραμματέας Σεβαστιανός Σωμαράκης, ο οποίος νοσηλεύεται με εγκαύματα στο λαιμό. 

Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες έχουν μεν εγκαύματα, αλλά όχι πολύ σοβαρά και δεδομένο είναι πως δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός από τους τραυματίες. Πιο ελαφρά τραυματισμένοι είναι αναλυτικά ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, ο Μητροπολίτης Κασσάνδρειας και ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως. Σύμφωνα με τους γιατρούς, θα νοσηλευτούν και εφόσον δεν χρήζουν περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση, τις επόμενες δύο ημέρες θα λάβουν εξιτήριο.