Τρίκαλα: Τα κινητά «μιλούν» για τον θάνατο της 16χρονης

Στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τις σαρώσεις όλων των σημάτων των κινητών τηλεφώνων που εξέπεμπαν στα Τρίκαλα, από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Ιουλίου, όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη 16χρονη μαθήτρια.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Σαμαρτζής, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει μέχρι αυτή την στιγμή, οι πρώτες απαντήσεις αναμένονται την ερχόμενη Τετάρτη με Πέμπτη.

«Είναι σημαντικό να βρεθούν σε πρώτη φάση όλα τα σήματα των κινητών τηλεφώνων απ’ όλες τις τηλεφωνικές εταιρείες, που εξέπεμπαν στα σημεία, όπου βρέθηκε η 16χρονη.

Φυσικά τα σημαντικότερα θα είναι αυτά, τα οποία θα εντοπιστούν στο σημείο του άλσους και στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, όπου εντοπίστηκε νεκρή.

Ωστόσο σημαντικά θα είναι και εκείνα που θα δοθούν από όλη την διάρκεια της εξόδου της από το σπίτι, το βράδυ εκείνης της ημέρας, καθώς έτσι μπορεί να βρεθεί και το αν είχε πέσει θύμα παρακολούθησης χωρίς να το γνωρίζει», αναφέρει ο γνωστός δικηγόρος Τρικάλων.

Και προσθέτει: «Πρέπει πάση θυσία να λυθεί το μυστήριο αυτό. Από την στιγμή που την αφήνει κοντά στο σπίτι της ο 27χρονος αστυνομικός είναι ξεκάθαρο πως κάτι συμβαίνει που την αναγκάζει να βγει και πάλι στους δρόμους.

Υπάρχουν και τα βίντεο. Λέγεται πως έχει ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Αυτά με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έχει ζητηθεί θα αποδειχθούν όλα και τα μηνύματα θα βρεθούν, αλλά και οι τελευταίες κλήσεις που έκανε ή έχει δεχτεί».

Στόχος της έρευνας των αστυνομικών, είναι να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, ώστε να βγουν στην επιφάνεια ακόμα και τα πιο σκοτεινά σημεία, που βρίσκονται πίσω από τον μυστηριώδη θάνατο της.

Για τον λόγο αυτό όλα τα σενάρια εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά γιατί ακόμα και αν πρόκειται για αυτοκτονία σίγουρα υπάρχουν κάποιοι λόγοι που την οδήγησαν στην πράξη αυτή.

 

Γι'αυτό πέρα από τις κλήσεις και τα μηνύματα στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα social media της ανήλικης ώστε να αποδειχτεί αν είχε πέσει θύμα ή όχι εκβιασμού από κάποιο άλλο άτομο.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατός της προήλθε από βαρύτατες κακώσεις κρανίου και θώρακος συμβατές με πτώση.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, που πραγματοποίησε αυτοψία στο εκκλησάκι όπου βρέθηκε νεκρή η μαθήτρια, εκτίμησε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να ανέβει κάποιος στη στέγη του ναού, που είναι υπό κατασκευή, ενώ και η σκαλωσιά που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία είναι εξαιρετικά ασταθής.

Ο δικηγόρος, Βασίλης Νουλέζας, κάνει λόγο για στοιχεία που μαρτυρούν πως κάποιος ήθελε το 16χρονο κορίτσι νεκρό.

Μουδιασμένη παραμένει η κοινωνία των Τρικάλων, καθώς όλα δείχνουν πως ανάμεσά τους κυκλοφορεί ελεύθερος ο άνθρωπος που οδήγησε την 16χρονη Μαρία στο θάνατο τις προηγούμενες ημέρες στα Τρίκαλα.

Ο ποινικολόγος Βασίλης Νουλέζας με ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook τόνισε πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά για ξεκάθαρη δολοφονία.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Σκηνοθετημένη αυτοκτονία

Τα τραύματα της 16χρονης. Δεν μαρτυρούν πτώση!

Πρόκειται ξεκάθαρα για βίαιη δολοφονία.

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις και τα στοιχεία της σχηματοσθείσης δικογραφίας στα πλαίσια της διενεργούμενης προανάκρισης κυρίως η βαρύτητα σφοδρότητα των τραυμάτων και η σοβαρή αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου του θύματος που δεν αναγνωρίζονταν απόντα βίαια κτυπήματα ότι βρέθηκε νεκρή χωρίς παπούτσια, συνηγορούν υπέρ της εκδοχής του συμπεράσματος ότι πρόκειται καθαρά για εγκληματική εκ προθέσεως ενέργεια που συνέβη χώρες πριν και επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί με σκηνοθετημένη αυτοκτονία της 16χρονης.

Η 16χρονη δεν είχε λόγο όπως το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον της λέει να αυτοκτονήσει.

Η εκτίμηση μου είναι ότι η 16χρονη δολοφονήθηκε με βία από άτομο που συνάντησε κατόπιν λογομαχίας η διαφωνίας σε άλλο σημείο και μεταφέρθηκε από τον δράστη της ανθρωποκτονίας η περισσότερους που συνέδραμαν στο προαύλιο της Εκκλησίας του Προφήτη Ηλία όπου αφέθηκε και εντοπίσθηκε νεκρή.

Για αυτό βρέθηκαν κοιλίδες αίματος μακριά από το σημείο της υποτιθέμενης πτώσης ώστε να εμφανισθεί ως δήθεν αυτοκτονία.

Ήταν αδύνατο μεταμεσονύκτια ώρα σε συνθήκες πλήρους σκότους να αναρριχηθεί από την υπάρχουσα εκεί σκαλωσιά ύψους τουλάχιστον 10 μέτρων στην ανακατασκευαζόμενη οροφή του Ναού και να περπατήσει σε αυτήν μέχρι το σημείο της δήθεν πτώσης διότι ουσιαστικά σκεπή δεν υπάρχει.

Ανέφικτο να ανέβηκε με την σωματική διάπλαση που διέθετε σε τέτοιο ύψος και να περπάτησε σε ένα ιδιαιτέρως στενό περβάζι χωρίς ορατότητα.

Όταν υπάρχουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής της ιατροδικαστικής έκθεσης του ελέγχου του κινητού τηλεφώνου της 16χρονης του αδελφού της των εξετάσεων DNA δακτυλικών αποτυπωμάτων και των επικοινωνιών μέσω των εφαρμογών Facebook και Instagram η Αστυνομία θα οδηγηθεί σε ασφαλές συμπέρασμα.

Η γνώμη μου είναι με επιφύλαξη ότι ο δράστης δεν είναι μάλλον ο 26χρονος Αστυνομικός που συνάντησε το μοιραίο βράδυ και ότι εμπλέκονται και άλλοι στην εγκληματική αυτή ενέργεια. Δικαιολογημένα οι γονείς και συγγενείς του θύματος μιλούν για δολοφονία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ, Δικηγόρος»

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM