Άνοιγμα των σχολείων: Τηλεφωνικές φάρσες στη Θεσσαλονίκη

Άνοιγμα των σχολείων: Τα σχολεία άνοιξαν και υποδέχτηκαν μαθητές και καθηγητές - Δε λείπουν τα παρατράγουδα 

Στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης το 1ο και 2ο Λύκειο δέχτηκε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Πιο συγκεκριμένα σήμερα το πρωί στις 9.30 πραγματοποιήθηκε εκκένωση των σχολικών μονάδων καθώς άγνωστοι τηλεφώνησαν και ισχυρίστηκαν ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο εσωτερικό του σχολικού συγκροτήματος. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και πυροτεχνουργοί, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την έρευνα, χωρίς να βρεθεί τίποτα ύποπτο.

Η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων 

Οι ειδικοί αποφάσισαν το άνοιγμα των σχολείων και φυσικά ο φόβος για έξαρση του ιού είναι μεγάλος. Για να περιοριστούν η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα λειτουργεί κανονικά η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους, ενώ τα διαλείμματα γίνονται ανά ομάδες μαθητών. Στην τήρηση των κανόνων για τον περιορισμό της πανδημίας συντελούν επίσης η χρήση αντισηπτικών και ο τακτικός αερισμούς των χώρων. Με το νέο σύστημα που επελέγη οι ειδικοί εκτιμούν πως θα υπάρξει περιορισμός της μεταδοτικότητας της νόσου. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι σε κάθε συνεδρίαση εκείνο που προέχει εκτός από την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, είναι να σταθμίσουν τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην οικονομία από τα μέτρα που προτείνουν αλλά και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία που γίνεται για την κοινωνικοποίηση των παιδιών αλλά και για ψυχολογικούς λόγους που βρίσκονται για μεγάλο διάστημα κλεισμένα στο σπίτι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM