Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετακίνητη η εισαγγελέας-Διεκόπη για αύριο

Αμετακίνητη παραμένει η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, εμμένοντας στην πρότασή της για αναστολή των ποινών στους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δίνοντας μάλιστα διευκρινίσεις για να «μην δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία και διεκόπη για αύριο στις 11 το πρωί, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντία Οικονόμου έδωσε διευκρινίσεις για να «μην δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες».

Αφού στο δικαστήριο αναγνώστηκε το βούλευμα 1184/2015, στο σκεπτικό του οποίου αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος Γιάννης Λαγός δεν τήρησε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2015 με αποτέλεσμα να του επιβληθεί προσωρινή κράτηση, πήρε το λόγο η εισαγγελέας.

«Για να μην δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες»

Η εισαγγελέας επέμεινε στην αρχική της πρόταση, πως δεν υπάρχει δηλαδή κάποιο κώλυμα στο να χορηγηθεί αναστολή στις ποινές των κατηγορουμένων. Ενώ στη συνέχεια, επικαλέστηκε τον ισχύοντα κώδικα, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο προχώρησε στην συγκεκριμένη πρόταση.

«Σχετικά με τα ερωτήματα που θέσατε στη χθεσινή στη συνεδρίαση και για να μην δημιουργούνται ασάφειες και παρερμηνείες θέλω να εκθέσω τα παρακάτω» σημείωσε η Αδαμαντία Οικονόμου.

Γιατί έκανε την συγκεκριμένη πρόταση;

Ενώ αμέσως μετά συμπλήρωσε τον συλλογισμό της, αναλύοντας τον ισχύοντα κώδικα, προκειμένου να εξηγήσει γιατί έκανε την συγκεκριμένη πρόταση για τις αναστολές. Η ίδια είπε χαρακτηριστικά: «τα λέω αυτά γιατί στην χθεσινή συνεδρίαση απευθυνθήκατε σε εμένα λέγοντάς μου αν πρότεινα την αναστολή παρά την υποτροπή».

Αναφερόμενη στον Γιάννη Λαγό η εισαγγελέας τόνισε πως έγινε άρση περιοριστικών όρων, αλλά στη συνέχεια εκδόθηκε νέο βούλευμα, το οποίο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν παραβιάζει τους όρους. Επομένως, η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε και πάλι με περιοριστικούς όρους. «Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας όταν τα δικαστικά συμβούλια έκριναν δυο φορές διαφορετικά!» επισήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

«Βολές» της εισαγγελέως ενάντια στην πολιτική αγωγή

Η κα Αδαμαντία Οικονόμου, στη συνέχεια, «έστρεψε τα βέλη» της στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής αναφερόμενη στις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, λέγοντας πως παραβιάζουν κάθε κώδικα δεοντολογίας.

Το «παρών» έδωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Να σημειωθεί πως ενώ η πρόεδρος της Έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, εκφωνούσε τα ονόματα των κατηγορουμένων, ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε την πρόθεση του να πάρει το λόγο.

Ο πρώην βουλευτής κάθισε μόνος, μακριά από τους συγκατηγορουμένους του, στην τελευταία σειρά των εδωλίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM