Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην εισαγγελέα ο λόγος για την αναστολή ποινών

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η «μάχη» για τις αναστολές των ποινών των 57 καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, εν αναμονή της εισαγγελικής πρότασης.

Η «μάχη» της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται και σήμερα και τον λόγο έχει η εισαγγελέας της έδρας. Με βάση την εισαγγελική της πρόταση και τις τελικές αποφάσεις που θα παρθούν θα δούμε ποιοι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες θα οδηγηθούν στη φυλακή και ποιοι θα μείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σήμερα η εισαγγελική πρόταση επί της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης

Εκτός απροόπτου η σημερινή ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10:30 και η εισαγγελέας της έδρας πρόκειται να καταθέσεις τις προτάσεις -λογικά εντός της ημέρας- αναφορικά με την ανασταλτική δύναμη της έφεσης. Η εισαγγελική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί αφού ολοκληρωθούν πρώτα οι καταθέσεις των μαρτύρων της υπεράσπισης. Να σημειωθεί πως οι καταδικασθέντες επέλεξαν, όπως δικαιούνται από το νόμο, να καλέσουν σε εξέταση μάρτυρες για την στήριξη των αιτημάτων τους.

Σε ποιες περιπτώσεις προβλέπεται η αναστολή ποινής και σε ποιες όχι

Η αναστολή της ποινής προβλέπεται αυτοδίκαια σε όσους έχει επιβληθεί ποινή έως 3 χρόνια. Ωστόσο για τους καταδικασθέντες με μεγαλύτερες ποινές τον τελικό λόγο, έχουν τα μέλη του δικαστηρίου που αγορεύουν στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η προσοχή όλων στρέφεται σε όσους έχουν επιβληθεί μεγάλες ποινές από το δικαστήριο, δηλαδή:

  • στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης
  • τους πυρηνάρχες της Νίκαιας και του Περάματος
  • τους συνεργούς του Γιώργου Ρουπακιά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στη χθεσινή συνεδρίαση το «παρών» έδωσαν τρεις πρώην βουλευτές της ΧΑ.

Ειδικότερα οι:

  • Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
  • Παναγιώτης Ηλιόπουλος
  • Αρτέμης Ματθαιόπουλος (ο μόνος από το διευθυντήριο της ΧΑ που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM