Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιδράσεις μετά την πρόταση για αναστολή

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής αντέδρασαν έντονα στο άκουσμα της πρότασης της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου, στη δίκη της Χρυσής Αυγής για αναστολή των ποινών των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής υπέβαλε την πρόταση της για αναστολή ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ, εξαιρουμένου του Γιώργου Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα.

Γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και οργή από την πλευρά των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, οι οποίοι αναφέρουν πως η εισαγγελέας μετετράπη σε «συνήγορο των κατηγορουμένων».

«Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η δημοκρατία»

Παναγιώτης Σαπουντζάκης - Δικηγόρος της υπόθεσης επίθεσης στο ΠΑΜΕ

«Η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρόταση της περί αθωότητας των κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις παρόλο που καταδικάστηκε το 79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του κ. Λαγού. Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η δημοκρατία. Η ΧΑ καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν αλλά εγκλήματα».

«Παραβλέπει τις βόμβες του Μιχαλολιάκου»

Κώστας Παπαδάκης - Συνήγορος Αιγυπτίων αλιεργατών

«Τώρα που η δική τελειώνει η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήματα και μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων. Τη θυμόμαστε από άλλες δίκες, αναρχικών, που είχε αντίθετη συμπεριφορά και ζητούσε να πάνε στη φυλακή άνθρωποι που τελικά αθωώθηκαν.

Όμως δεν αναμασά μόνο τα νομικά αλλά και τα πολιτικά επιχειρήματα των χρυσαυγιτών. Παραβλέπει τις βόμβες του Μιχαλολιάκου, το ότι ο λαγός παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο πάλι θα την αγνοήσει, αλλιώς. Θα είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία της χώρας που θα έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι».

«Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα»

Θανάσης Καμπαγιάννης - Δικηγόρος Αιγυπτίων αλιεργατών

«Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο λαγός δεν παραβίασε τους όρους. Όταν λέει ότι η προμήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαμηλής απαξίας. Αν όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM