Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κοκαΐνης με «χρυσό» πελατολόγιο

Η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, το οποίο δρούσε σε Βούλα, Κολωνάκι και Βόρεια Προάστια, έχοντας «χρυσό» πελατολόγιο.

Το εν λόγω κύκλωμα κοκαΐνης διακινούσε ναρκωτικά σε γνωστούς τραγουδιστές, αθλητές, επιχειρηματίες, αλλά και δικηγόρους. Στο «χρυσό» πελατολόγιο συμπεριλαμβάνονται μια διάσημη τραγουδίστρια, ένας ράπερ, ένας μπασκετμπολίστας και τρεις διακεκριμένοι δικηγόροι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές Αρχές, έχουν ταυτοποιηθεί 260 κλήσεις στις οποίες γινόταν λόγος για αγοραπωλησίες, ενώ ελέγχονται άλλες 500.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι συλλήψεις, ενώ το κέρδος της σπείρας από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπολογίζεται περίπου στις 75.000 ευρώ.

Τα μέλη του κυκλώματος και οι διάσημοι πελάτες επικοινωνούσαν μέσω τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας συνθηματικά. «Φέρε μου ένα» ή «φέρε μου δύο» έλεγε ο πελάτης εννοώντας τα γραμμάρια της κοκαΐνης που ήθελε να προμηθευτεί έναντι 70 με 100 ευρώ το γραμμάριο.

Μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος έστελναν ομαδικό μήνυμα στους πελάτες τους, το οποίο έγραφε: «τώρα που ο καιρός άρχισε να κρυώνει είναι ώρα για σούπα (σ.σ. εννοώντας την κοκαΐνη). Η ομάδα του 24ωρου σας εύχεται καλό φθινόπωρο με καλύτερες ποιότητες».

Τα ναρκωτικά παραδίδονταν στα σπίτια επιφανών προσώπων, ενώ οι δράστες είχαν δημιουργήσει ειδική κρύπτη μέσα στο αυτοκίνητο για να κρύβουν τα ναρκωτικά, ούτως ώστε να μην τους συλλάβει η αστυνομία.

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται ήδη το «χρυσό» πελατολόγιο από το κύκλωμα κοκαΐνης, στο οποίο αναφέρονται πληροφορίες για τους γνωστούς αγοραστές. Όσοι βρίσκονται μέσα στην εν λόγω λίστα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην αστυνομία το προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM