Δίκη Χρυσής Αυγής: Μάρτυρας ο ηλικιωμένος πατέρας του Μπαρμπαρούση

Ο ηλικιωμένος πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος με δυσκολία περπατά, έφτασε στο Εφετείο Αθηνών προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης. 

Σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και σήμερα, και πρόκειται για το πιο κομβικό στάδιο μετά την ανακοίνωση των ποινών στους 57 καταδικασθέντες. Μάρτυρες υπεράσπισης προσήλθαν στην αίθουσα για τους Μπαρμπαρούση και Ματθαιόπουλο.

Ματθαιόπουλος και Μπαρμπαρούσης έδωσαν το «παρών»

Στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, μετά τη μεσημεριανή διακοπή, προσήλθαν οι πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Ο πρώτος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών ως μέλος της διευθυντικής ομάδας, ενώ ο δεύτερος σε κάθειρξη 6 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης για τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση παρέστη ο ηλικιωμένος πατέρας του, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης και μετά βίας περπατά.

Ο ηλικιωμένος κατέθεσε πως ο γιος του ασχολείται με τα χωράφια και τα πρόβατα. Και επισήμανε πως αν ο γιος του εκτίσει κανονικά την ποινή του, εκείνος «είναι τελειωμένος», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε τον διάλογο του Προέδρου της έδρας και του πατέρα του Μπαρμπαρούση:
  • Πρόεδρος: «Αν εκτίσει την ποινή του τι θα αλλάξει;»
  • Πατέρας Μπαρμπαρούση: «Εγώ είμαι τελειωμένος, απέχω από το Αγρίνιο 40 χιλιόμετρα
  • Πρόεδρος: Όταν ήρθε στην Αθήνα σαν βουλευτής, εσάς ποιος σας κοίταγε;»
  • Πατέρας Μπαρμπαρούση: «Το 2017 δεν είχα πρόβλημα… Έχω πρόβλημα και η γυναίκα μου προβλήματα υγείας, είναι 63 ετών».

Αφού ολοκλήρωσε την κατάθεση του, ο μάρτυρας αποχώρησε από το δικαστήριο υποβασταζόμενος του γιου του.

Ο Κων. Μπαρμπαρούσης, μάλιστα ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και εκείνη του απάντησε: «Ε τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος και 5,5 χρόνια σας βλέπουμε σήμερα…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM