Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές από πάρτι φοιτητών δίπλα στο ΑΧΕΠΑ

Πρόστιμα για μάσκες, άσκοπες μετακινήσεις και προσαγωγές στο πάρτι φοιτητών στην συμπρωτεύουσα

Πάρτι φοιτητών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες διοργάνωσαν σε διαμέρισμα εχθές το βράδυ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ στις 22.30 στην περιοχή της Τριανδρίας, ακριβώς πάνω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, υπήρξε καταγγελία για δυνατή μουσική. Έτσι η αστυνομία και εντόπισε ότι σε ένα σπίτι στην οδό Βελισσαρίου, που νοίκιασαν δύο νεαροί φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, από το πρόγραμμα Erasmus, υπήρχαν άλλα 15 άτομα κι έκαναν πάρτι.

Κατά την είσοδο των αστυνομικών του τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας  διαμέρισμα, εντόπισαν νεαρές και νεαρούς, όλοι σχεδόν χωρίς μάσκες και χωρίς να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους, να διασκεδάζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Κάποιοι από αυτούς χόρευαν στα δωμάτια, ενώ άλλοι έπιναν το ποτό τους στο μπαλκόνι.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Γάλλοι ή Ισπανοί, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Έτσι, βεβαιώθηκαν 15 πρόστιμα ύψους 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, ενώ στους δύο νέους που είχαν το σπίτι και φέρεται να διοργάνωσαν το πάρτι, τους βεβαιώθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον καθένα, ενώ σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πρόστιμα και συλλήψεις

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο νεαρών ενοίκων του διαμερίσματος, που φέρονται να είναι και οι διοργανωτές του πάρτι. Έκαστος έλαβε πρόστιμο 3.000 ευρώ. Στους προσκεκλημένους επιβλήθηκε πρόστιμο για παράβαση του περιορισμού κυκλοφορίας και ξεχωριστό πρόστιμο σε εκείνους που δεν φορούσαν μάσκα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας της δημόσιας υγείας και διατάραξη κοινής ησυχίας. Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

Σε κόκκινο συναγερμό η Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν εχθές 725 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, ενώ τέθηκε σε ισχύ και η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 21:00 το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM