Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 5 μηνών στον οδηγό λεωφορείου που παρενόχλησε 16χρονη

Φυλάκιση πέντε μηνών σε οδηγό λεωφορείου που παρενόχλησε 16χρονη μαθήτρια στη Θεσσαλονίκη.

O 40χρονος οδηγός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 μηνών, με 3ετή αναστολή, έπειτα από καταγγελία της 16χρονης για επιδειξιομανία.

Το αποτρόπαιο περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (7/10) σε λεωφορείο της αστικής συγκοινωνίας που εκτελούσε το δρομολόγιο «ΙΚΕΑ - Μεσημέρι», ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Η 16χρονη ήταν μόνη της στο λεωφορείο, καθώς η φίλη της είχε κατέβει σε προηγούμενη στάση. Τότε ο οδηγός του λεωφορείου «έπιασε» κουβέντα μαζί της, τη ρώτησε εάν την ενοχλεί να ανάψει τσιγάρο και προσέφερε και στην ίδια, αλλά εκείνη αρνήθηκε. Μόλις αντιλήφθηκε την πράξη του -συνέχισε την κατάθεσή της- επικοινώνησε με την μητέρα της και στη συνέχεια απευθύνθηκε στην αστυνομία για να ακολουθήσει η σύλληψη του με την αυτόφωρη διαδικασία.

Παράλληλα, ο πατέρας της ανήλικης εξεταζόμενος από το δικαστήριο δήλωσε πως όταν συνάντησε την κόρη του ήταν «συντετριμμένη και έτρεμε».

Ο κατηγορούμενο αρνήθηκε τα όσα του προσάπτονται, κάνοντας λόγο για «σύμπτωση», ενώ ισχυρίστηκε πως δεν είχε πρόθεση να βλάψει την μαθήτρια, από την οποία -όπως είπε- ζήτησε συγγνώμη.

Παρ' όλα αυτά το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του «σύννομου βίου». Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

«Το μόνο λάθος που αναγνωρίζω είναι ότι άναψα τσιγάρο», ανέφερε ο 40χρονος οδηγός, ενώ μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης απολύθηκε από τη δουλειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM