Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χίος μετά τον σεισμό

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηλε ο Δήμος Χίου μετά τον σεισμό 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες Παρασκευή (30/11) κοντά στη Σάμος προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημίες, απώλειες και τραυματίες τόσο σε νησιά του Αιγαίου όσο και στην Σμύρνη της Τουρκίας.

Η Χίος τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από τον σεισμό που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/11) κοντά στη Σάμο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από τη συνεδρίαση του έκτακτου Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Χίου που πραγματοποιήθηκε για την εκτίμηση των συνεπειών του ισχυρού σεισμού στο νησί, αποφασίστηκε ομόφωνα:

  1. Να κηρυχτεί ο Δήμος Χίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών στα δίκτυα υποδομών, σε σπίτια, σε ναούς, στα δίκτυα ύδρευσης και σε λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού.
  2. Όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες του νησιού όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από Πολιτικούς Μηχανικούς του Δήμου, της Περιφέρειας και του ΤΕΕ Χίου.

Οι πληγέντες από το σεισμό -επιχειρήσεις, αγρότες, ιδιώτες, ιδιωτικές οικίες- μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα (2/11) να παραλαμβάνουν την ειδική αίτηση αποζημίωσης από το γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου, είτε να την αναζητούν ηλεκτρονικά από τη σελίδα του Δήμου Χίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα politischios, οι κυριότερες ζημιές έχουν καταγραφεί στο «Κοκκάλειο μαιευτήριο» και σε παλιά κτίρια των οδών Βενιζέλου και Ροδοκανάκη. Καθώς και σε παρόδους της Απλωταριάς.

Την ίδια ώρα, κλιμάκια τη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν «οργώσει» οδικό δίκτυο και χωριά της νότιας Χίου για να εντοπίσουν κατολισθήσεις και καταπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM