Καρά Τεπέ: Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης έξω από τη σκηνή του

δενδρύλλια κάνναβης
© Unsplash/Drew Taylor

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ένας 48χρονος Αφγανός καλλιεργούσε δενδρύλλια ινδικής κάνναβης έξω από τη σκηνή του στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Καρά Τεπέ (Μαυροβούνι) της Μυτιλήνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας, αιτών άσυλο από το Αφγανιστάν, διαμένει προσωρινά στο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ και ανάμεσα στις ντοματιές που είχε φυτέψει διατηρούσε μια ολόκληρη φυτεία δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης. Για την ακρίβεια, καλλιεργούσε 46 δενδρύλλια.

ινδική κάνναβη
© Unsplash/Benjamin Brunner

Η παρατηρητικότητα του αστυνομικού τον πρόδωσε

Ωστόσο, η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού που περιπολούσε στον χώρο «στοίχισε» στον 48χρονο άνδρα από το Αφγανιστάν, καθώς αποκαλύφθηκε ότι δεν καλλιεργούσε μονάχα ντοματιές, αλλά και  δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Όσα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

Στο σημείο εντοπίστηκαν 46 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους από 30 έως 90 εκατοστά, και 78 φυτά κάνναβης, ύψους από 10 έως 20 εκατοστά. Στο σύνολό τους εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ να σημειωθεί πως ο δράστης από την προδικασία αποδείχτηκε πως τα καλλιεργούσε με σκοπό τη συγκομιδή και διάθεση σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής. Έτσι, με αυτές τις κατηγορίες ο 48χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα. Τέλος, την προανάκριση για την υπόθεση αυτή διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα