Επίθεση στη Μονή Πετράκη - Η κατάσταση υγείας των Μητροπολιτών

Μονή Πετράκη
romfea.gr

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ο 37χρονος ιερέας που έριξε καυστικό υγρό στους μητροπολίτες, κατά την διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου, χθες, στη Μονή Πετράκη. Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν συνολικά 11 άτομα. Επτά αρχιερείς, δύο δικαστικοί και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν, καθώς, η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν μεγάλη. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο «Λαϊκό» νοσοκομείο και στο «ΚΑΤ».

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kedenews.gr ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος μαζί με τον υπουργό Υγείας επισκέφτηκαν τα νοσοκομεία που νοσηλεύονται οι τραυματίες για να μεταφέρουν τις ειλικρινείς ευχές τους. 

«Αποφύγαμε τα χειρότερα! Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας θα ξεπεραστεί η δυσκολία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Το kedenews.gr παραβρέθηκε και στα δύο νοσοκομεία κάνοντας αυτοψία της κατάστασης. Ειδικότερα, πιο σοβαρά έχει τραυματιστεί ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, και ο Ζακύνθου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στο μάτι και στο αυτί, αντίστοιχα. Επίσης, το πρόσωπο του Μητροπολίτη Άρτης έχει δεχθεί σημαντική ποσότητα από το υγρό, ωστόσο -ευτυχώς- βρίσκεται εκτός κινδύνου. Ανάμεσα στους τραυματισμένους βρίσκεται και ο συνοδικός Γραμματέας Σεβαστιανός Σωμαράκης, ο οποίος νοσηλεύεται με εγκαύματα στο λαιμό. 

Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες έχουν μεν εγκαύματα, αλλά όχι πολύ σοβαρά και δεδομένο είναι πως δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός από τους τραυματίες. Πιο ελαφρά τραυματισμένοι είναι αναλυτικά ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, ο Μητροπολίτης Κασσάνδρειας και ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως. Σύμφωνα με τους γιατρούς, θα νοσηλευτούν και εφόσον δεν χρήζουν περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση, τις επόμενες δύο ημέρες θα λάβουν εξιτήριο. 

Το προφίλ του δράστη 

Ο Θεοφύλακτος Κόμβος, είναι ο ιερέας που έριξε το βιτριόλι προς τους συνοδικούς Μητροπολίτες. Ο ιερομόναχος 37 ετών, ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και καθαιρέθηκε, καθώς, κατηγορούνταν για υπόθεση ναρκωτικών, επιτέθηκε σε όλα τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου ρίχνοντας καυστικό υγρό. Η υπόθεση του βρισκόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης του. 

Image removed.

orthodoxia.gr

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

«Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει και ενημερώνεται συνεχώς. Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις. Η μια αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το Υπουργείο Υγείας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επικοινώνησαν τόσο ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και άλλοι πολιτικοί.

Σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε «τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη» και «τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης».

Τον «αποτροπιασμό» της εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία της με τον Αρχιεπίσκοπο. 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος είχε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικώς και να ευχηθεί ταχεία αποκατάσταση της υγείας όλων όσοι τραυματίστηκαν.

Το ενδιαφέρον, τη συμπαράσταση και τις ευχές της για γρήγορη ανάρρωση εξέφρασε στον κ. Ιερώνυμο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Η επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών και άλλων συμπολιτών μας συνιστά αποτρόπαια πράξη. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και καλή επάνοδο στα καθήκοντά τους», έγραψε στο Twitter η Ν. Κεραμέως.

Τις «πλέον θερμές ευχές» για ταχεία ανάρρωση των πληγέντων, εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο και  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Γιάννης Αμανατίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία.