Εμβολιασμοί: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους 60-64

Στις 12/2 ανοίγει και η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα

75-79 ετών

Η ηλικιακή ομάδα των 60-64 θα είναι και η πρώτη που θα λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε για άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών. Ωστόσο, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες περιορίζουν τη χρήση του μόνο στα άτομα κάτω των 65 ετών, λόγω έλλειψης επαρκών δεδομένων για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας στις κλινικές δοκιμές.

Με την άφιξη των πρώτων 40.000 δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca την περασμένη Κυριακή, το πρόγραμμα του εμβολιασμού, το οποίο ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, αρχίζει να «τρέχει» πλέον με ταχύτερους ρυθμούς στη χώρα.

Ειδικό σύστημα μόνο για εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astrazeneca

Όπως είπε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, οι πρώτες 40.000 δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca θα χορηγηθούν αρχικά στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, που θα μπορεί από αύριο να αιτηθεί για να εμβολιαστεί το επόμενο διάστημα. Οι πρώτοι εμβολιασμοί στις ηλικίες 60-64 ετών αναμένεται να αρχίσουν στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα, που θα αφορά αποκλειστικά εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, διαδικασία που θα κινείται παράλληλα με το σύστημα εμβολιασμών που έχει ήδη δρομολογηθεί.

Από Παρασκευή οι αιτήσεις για ραντεβού στις ηλικίες 75-79

Παράλληλα, από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει να λειτουργεί και η πλατφόρμα για ραντεβού για τον εμβολιασμό σε πολίτες 75-79 ετών. Και γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα στόχος είναι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στις 15 Φεβρουαρίου, παράλληλα με τις ηλικίες 60-64. Συνολικά υπολογίζεται πως σε αυτές τις δύο ηλικιακές κατηγορίες θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες έως το τέλος Μαρτίου. Η επόμενη κατηγορία πολιτών που αναμένεται να πάρει σειρά για να κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο θα είναι η κατηγορία πολιτών από 18 έως 64 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM