Σε επιφυλακή ΕΥΠ και ΕΛΑΣ - Φόβος για τρομοκρατικά χτυπήματα

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών στην Ευρώπη, η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή φοβούμενοι αντίστοιχα «χτυπήματα» ακόμα και στη χώρα μας.

«Παγωμένοις» παρακολουθεί ολόκληρος ο κόσμος τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Βιέννη μετά το τρομοκρατικό «χτύπημα» που άφησε πίσω του νεκρούς και τραυματίες. Μάλιστα, όλα αυτά στον απόηχο σειράς επιθέσων εις βάρος και της Γαλλίας. Η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ. είναι πλέον σε επιφυλακή υπό τους φόβους ενός εν δυνάμει αντίστοιχου περιστατικού και στη χώρα μας.

ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε επιφυλακή

Ειδικότερα, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν «απλώσει» ένα «δίχτυ» ασφαλείας ενεργοποιώντας το πληροφοριακό τους δίκτυο προκειμένου να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή τις προθέσεις ακραίων ισλαμιστών που διαμένουν στην Ελλάδα. Η προσοχή των αρμόδιων αρχών στη χώρα μας στρέδεται σε αυτοσχέδια τζαμιά σε Αττική και επαρχία, για πιθανά κηρύγματα μίσους εναντίον του δυτικού πολιτισμού και προτροπές για τρομοκρατικές επιθέσεις εντός συνόρων.

Μουσουλμάνοι στο πλευρό των αρχών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλευρό των αρμόδιων αρχών βρίσκονται μουσουλμάνοι οι οποίοι αντιτίθενται στις «τυφλές θρησκευτικές τρομοκρατικές ενέργειες». Όπως αναφέρεται, εκείνοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν την οποιαδήποτε βοήθεια προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στην Ελλάδα.

Αστυνομικός αναφέρει χαρακτηριστικά στο newsit: «Υπάρχει μια καλή συνεργασία με ανθρώπους που είναι αντίθετοι σε τέτοιες ενέργειες. Το γεγονός αυτό μας λύνει τα χέρια ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή κινήσεις που σπέρνουν το μίσος εναντίον “Δυτικών” στο ώστε να μπορούμε να καταστείλουμε αποτελεσματικά αυτές τις ακραίες φωνές».

Επιχειρήσεις και στα νησιά του Αιγαίου

Να σημειωθεί πως ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και στα νησιά του Αιγαίου, όπου και διαμένουν μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Επιπλέον, να πούμε πως η ΕΥΠ έχει δημιουργήσει ένα δυναμικό πληροφοριακό δίκτυο για να έχει πλήρη εικόνα των όσων γίνονται σε καταυλισμούς και ΚΥΤ.

Τέλος, κλειστές ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες «παρακολουθούνται» νυχθημερόν από τα ειδικά μηχανήματα, τα οποία διαθέτει τόσο η Αντιτρομοκρατική όσο και η ΕΥΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM