Γώγος: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για άρση των μέτρων»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε πως ναι μεν υπάρχει μια φανερή αποφόρτιση και μείωση των κρουσμάτων πανελλαδικά, ωστόσο δε, δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά για οργάνωση αυτής.

Ο Χαράλαμπος Γώγος αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και στη άρση των μέτρων του lockdown τόνισε πως για την ώρα, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν μπορούμε να μιλάμε για άρση των μέτρων άμεσα. Επισήμανε πως υπάρχουν περιοχές που παρουσιάζουν καθυστέρηση στο κομμάτι της αποφόρτισης λόγω της μεγάλης διασποράς. Και με αφορμή αυτό, εξήγησε πως χρειάζεται ακόμα χρόνος, προτού αρθεί το lockdown.

«Δε μιλάμε για άρση των μέτρων, αλλά για οργάνωση αυτής»

Ειδικότερα, ο ίδιος τόνισε πως εμφανίζεται μια φανερή αποφόρτιση πανελλαδικά, ωστόσο, σημεία της χώρας, όπως η Βόρεια Ελλάδα σημειώνουν πιο αργή αποφόρτιση, καθώς υπήρξε μεγάλη διασπορά. Γεγονός που δε επιτρέπει την άμεση άρση των μέτρων.

Ο καθηγητής είπε χαρακτηριστικά: «δε μιλάμε για άρση των μέτρων, αλλά για οργάνωση αυτής». Και συμπλήρωσε: «Αν δε δούμε τη βελτίωση των δεδομένων μέσα στα νοσοκομεία, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για άρση των μέτρων». Επισημαίνοντας παράλληλα, πως «το μυαλό μας και τα μάτια μας είναι στραμμένα στο σύστημα υγείας που πιέζεται».

Για τα σχολεία και το άνοιγμα της αγοράς

Ο κ. Γώγος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το γεγονός πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όλο το διάστημα κατά το οποίο υφίσταται το lockdown. Ενώ αναφορικά με το τι θα γίνει με το λιανεμπόριο, τόνισε πως αναμένονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, διευκρινίζοντας πως ακόμα δεν υπάρχει καμία σχετική εισήγηση.

Για το εμβόλιο ενάντια στη νόσο Covid-19

Αναφορικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο ίδιος έκανε την εκτίμηση πως θα καθυστερήσει, ενώ παράλληλα, σημείωσε πως «για ένα ασφαλές τοίχος ανοσίας πρέπει να περάσει ένα εξάμηνο».

Θα υπάρξει πιο αυστηρό lockdown το επόμενο διάστημα;

Τέλος, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός ακόμα πιο αυστηρού lockdown. Ωστόσο, ο ίδιος είπε πως δε θεωρεί πιθανή μια τέτοια «δυσάρεστη» εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM