Κακοκαιρία «Μήδεια»: Επιδείνωση καιρού από το βράδυ - Δείτε σε ποιες περιοχές

Η θερμοκρασία έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν στα βόρεια της χώρας

Επελαύνει η κακοκαιρία «Μήδεια» σε όλη τη χώρα. Οι έντονες χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας, ενώ, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας είναι ανοιχτή από τις 13.00 και θα παραμείνει για έξι ώρες ακόμα, έως τις 19.00.

Να σημειωθεί πως το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ είναι σε ισχύ, όπως και το δελτίο θυελλωδών ανέμων.

Σύμφωνα με το meteo.gr, από σήμερα το βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη, με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο (συμπεριλαμβανομένων της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο). Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες υπάρχει και στη Θράκη.

Στους -20 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία – Ριπή ανέμου κοντά στα 120 χλμ./ώρα

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα βόρεια τμήματα της χώρας το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε στους -19,9 βαθμούς Κελσίου στο Μεσόβουνο Κοζάνης.

Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι επικρατούν στα πελάγη αλλά και σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές. Η μέγιστη ριπή του ανέμου καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου στις 06.14 και ήταν ίση με 118 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM