Καπραβέλος: Το εμβόλιο είναι το όπλο μας - Δε μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση μέτρων

Ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος μίλησε στον ΣΚΑΙ για την ασφυκτική πίεση που δέχεται το ΕΣΥ

«Το εμβόλιο προφυλάσσει. Είναι το όπλο μας. Είναι αυτό που θα δώσει την πολυπόθητη ανοσία και την άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό.», είπε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά. Όπως εξήγησε ο κ. Καπραβέλος, «αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση μέτρων», καθώς είναι ασφυκτική η πίεση στο σύστημα.

Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε και την ανοσία

«Σύμφωνα με όλα τα επιστημονικά στοιχεία, η πανδημία τελειώνει τέλη Μαρτίου. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε και την ανοσία. Έχουμε δύο δύσκολους μήνες μπροστά μας», εκτίμησε. Τέλος, ανέφερε ότι το lockdown, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, πρέπει να διαρκέσει μέχρι τέλος Μαρτίου, αλλά όχι κατ' ανάγκη με κλειστή την αγορά.

Πάνω από 742 τα βρετανικά στελέχη στην χώρα μας

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, ανέφερε σχετικά με το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος ότι παρουσιάζει μεγάλη διασπορά σε πολλές περιοχές της χώρας. «Τα περισσότερα κρούσματα ανιχνεύονται σε εγχώρια κρούσματα και δεν είναι εισαγόμενα υποδηλώνοντας ότι έχουμε διασπορά στην κοινότητα» είπε. «Αναμένουμε όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το στέλεχος να επικρατήσει».

Για τον εμβολιασμό είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί σχεδόν 650.000 δόσεις . Είναι προφανές ότι όσο προχωράει ο εμβολιασμός στη χώρα μας και προστατεύονται οι πιο ευάλωτοι συνάνθρωποί μας τόσο θα μειώνεται ο αριθμός των νοσούντων που θα εμφανίζουν βαριά λοίμωξη και θα χρειαστεί να νοσηλευτούν. Με το 6% των συμπολιτών μας να έχει ήδη εμβολιαστεί και την αύξηση του ποσοστού των ενηλίκων άνω των 75 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί, παρατηρείται ήδη μείωση των νέων κρουσμάτων στην ηλικιακή αυτή ομάδα, στους ευάλωτους άνω των 75 ετών». Η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στους κινδύνους που εγκυμονεί η εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους και τόνισε ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM