Καιρός: Σημαντική επιδείνωση ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο το βράδυ (27/10), η οποία αναμένεται να κορυφωθεί ανήμερα της εθνικής μας επετείου, στις 28 Οκτωβρίου.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου αναμένεται να αλλάξει ολοκληρωτικά το σκηνικό του καιρού. Τα πρώτα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους από το βράδυ της Τρίτης (27/10) από τα δυτικά – νοτιοδυτικά. Ενώ πρόκειται να κορυφωθούν την 28η Οκτωβρίου.

Κακοκαιρία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Ακραία καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν την Τετάρτη (28/10) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπου αναμένεται να έχουμε βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Επίσης, δεν αποκλείονται χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένοι άνεμοι.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Πιο αναλυτικά:

  • Από αργά το βράδυ της Τρίτης (27/10) θα επηρεαστούν κυρίως τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.
  • Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (28/10) η κακοκαιρία θα πλήξει την Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία τη Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και την Εύβοια. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ενώ από τις βραδινές ώρες ακραία καιρικά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνιση τους στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.
Πότε θα εξασθενήσει η κακοκαιρία

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα.

Επιπλέον, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης θα υπάρξει υποχώρηση της κακοκαιρίας στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης (29/10) και στις υπόλοιπες περιοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM