Κοροναϊός: Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στην Αριστοτέλους

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιπολούν και σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ελέγχουν τόσο το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό των λεωφορείων και κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις. 

Για να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν ελέγχους αυτή την ώρα στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., Ζ και της Άμεσης Δράσης βρίσκονται επί ποδός για να διαπιστώσουν αν εκείνοι που περιμένουν στη στάση ή βρίσκονται μέσα στο αστικό λεωφορείο, φορούν μάσκες και κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Οι αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βεβαιωθεί καμία παράβαση σε πολίτη, έχουν γίνει κάποιες συστάσεις που αφορούν περισσότερο την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ αυτών που παραμένουν στη στάση.

Σε πορτοκαλί συναγερμό η πόλη 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στο OPEN εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία για την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στην πόλη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο το ίδιο ανήσυχη είναι και η κυβέρνηση με την εικόνα της συμπρωτεύουσας.

«Βρισκόμαστε στο κίτρινο το οποίο γίνεται πορτοκαλί. Υπάρχει προβληματισμός και από την κυβέρνηση. Ξεφεύγουν τα πράγματα. Είναι ανησυχητικά τα στατιστικά. Ένα στα δύο θετικά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι νέοι άνθρωποι από 16 έως 29 ετών», δήλωσε και έκανε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα. «Ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 33 ετών. Αυτό είναι ανησυχητικό τεστ γιατί δεν νοσούν, δεν κάνουν τεστ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=QOm6JwLMoIg&feature=emb_title

Μάλιστα, όπως είπε, την Πέμπτη θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ δεν απέκλεισε την εφαρμογή νέων μέτρων εντός των επόμενων ημερών. «Δεν δαιμονοποιούμε τους νέους. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί συνολικά» είπε, ενώ απατώντας στο γιατί δεν πάρθηκε κάποιο μέτρο στη τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό τόνισε: «Οι τηλεδιασκέψεις γίνονται για να συζητηθεί όλη η πληροφορία. Σήμερα, αύριο θα παρθούν οι αποφάσεις. Υπάρχουν οι συνταγές και εκεί που δεν πειθαρχούμε θα πρέπει να παρθούν μέτρα. Κακώς βρεθήκαμε σε αυτή την κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM