Κοροναϊός- σχολεία: Μάσκες και στα διαλείμματα σε επιβαρυμένες περιοχές

Πλέον και στα σχολεία στις περιοχές 3 και 4  με υψηλό και πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας έναντι του κοροναϊού, θα ισχύσει το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Μετά την απότομη εκτόξευση των κρουσμάτων τις τελεύταιες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απήθυνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό όπου μετά από εισηγήσεις των ειδικών, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διασπορά της πανδημίας.

Μάσκες για όσο βρίσκονται στο σχολείο θα φορούν από εδώ και στο εξής οι μαθητές που βρίσκονται στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές.

Με λίγα λόγια η αλλαγή που έρχεται είναι πως η χρήση θα είναι υποχρεωτική για τους ίδιους και στο διάλειμμα.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Προστασίας η απόφαση αυτή αναμένεται να ισχύσει για τα σχολεία των περιοχών που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) και 4 (αυξημένου κινδύνου) .

Το μέτρο θα ισχύσει από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και δεν θα εφαρμόζεται μόνο την ώρα της γυμναστικής.

Διαλείμματα μάσκας ζητά το υπουργείο

Έτσι οι μαθητές των σχολείων θα κληθούν να φορούν μάσκες και στα διαλείμματα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο παιδείας ζητά από την επιτροπή των Ειδικών, διευκρινίσεις για τα διαλείμματα μάσκας .Όπως επισημαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ δύσκολο για μικρά παιδιά να φορούν 7- 8 ώρες μάσκες συνεχώς και ζητούν περισσότερα διαλείμματα μάσκας.

Πάντως οι μαθητές στο μάθημα της γυμναστικής δεν θα φορούν μάσκα.

Το μέτρο επεκτείνεται και στα Φροντιστήρια  Ξένων Γλωσσών, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές, επιπέδου  3 και 4.

Συνεπώς μάσκες και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα φορούν οι μαθητές στις πορτοκαλί περιφερειακές ενότητες:

Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας - Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Σερρών. Αλλά και στις περιοχές Κοζάνης και Καστοριάς οι οποίες εντάσσονται στο 4ο επίπεδο συναγερμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM