Κορονοϊός: 40 νεκροί σε λίγες ώρες - Κατέληξε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά

Άκρως ανησυχητική παραμένει η εικόνα της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα, καθώς ολοένα και αυξάνεται τόσο ο αριθμός των θυμάτων όσο και αυτός των διασωληνωμένων. Μάλιστα, καταγράφηκαν ακόμη 40 θάνατοι σε νοσοκομεία της χώρας από χθες το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας

Οι νεκροί από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας ολοένα και αυξάνονται καθώς μέσα σε λίγες ώρες κατέληξαν 40 (!!) ακόμα συμπολίτες μας, συμπεριλαμβανομένου και του Μητροπολίτη Λαγκαδά.

Άφησε την τελευταία του πνοή ο Μητροπολίτης Λαγκαδά

Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης με λοίμωξη του αναπνευστικού που προκάλεσε ο ιός. Ο Μητροπολίτης έχασε τη μάχη σήμερα Κυριακή (15/11) σε ηλικία 62 ετών.

Δείτε το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» για τον θάνατο του:

«Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 και νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, σε Κλινική Covid-19.

Από την πρώτη στιγμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη, κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της υγείας του.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και σήμερα το πρωί (06:36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ο μακαριστός Μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα».

Να υπενθυμίσουμε πως χθες, ο χθεσινός απολογισμός των νεκρών στη χώρα μας «έσπασε» το φράγμα των 1.000 θανάτων (1035).

Νέο ρεκόρ διασωληνωμένων – 2835 κρούσματα

O κορονοϊός συνεχίζει να θερίζει τη χώρα μας, καθώς στη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 2835 κρούσματα. Συγχρόνως, νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε στον αριθμό των διασωληνωμένων.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 2835 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 72510, εκ των οποίων το 54.0% άνδρες.

4622 (6.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18812 (25.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

366 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 112 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 370 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 38 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1035 θανάτους συνολικά στη χώρα. 416 (40.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM