Κιμ Γιογνκ Ουν: Η επανεμφάνιση του και τα σενάρια για σωσία του (pics)

Η συζήτηση γύρω από την κατάσταση της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, ακόμα και τον φημολογούμενο θάνατό του, δεν λέει να κοπάσει.

Η επανεμφάνισή του, έπειτα από πολλές μέρες, σε δημόσια εκδήλωση, δεν φαίνεται να λειτουργεί πυροσβεστικά αλλά αντίθετα πυροδότησαν σενάρια για το ενδεχόμενο να μην ήταν πράγματι ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν αλλά ένας σωσίας του.

Όπως γράφει η New York Post, τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας έδωσαν το Σάββατο στη δημοσιότητα εικόνες και βίντεο του 36χρονου ηγέτη να κόβει την κορδέλα σε εκδήλωση, επιχειρώντας να διαψεύσει τις εικασίες πως είτε βρίσκεται κοντά στον θάνατο είτε έχει ήδη πεθάνει.

Οι εικόνες πάντως έγιναν δεκτές με καχυποψία, καθώς πιστεύεται πως χρησιμοποιήθηκε σωσίας του για την εμφάνιση αυτή, με τους «ειδικούς» και πολύ παρατηρητικούς του διαδικτύου να σημειώνουν διαφορές στα μαλλιά αλλά και στην... οδοντοστοιχία του.

«Είναι γνωστό και γεγονός πως ο Κιμ χρησιμοποιεί σωσίες» σημειώνει το International Business Times.

 

Η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Jennifer Zeng ήταν η πρώτη που επισήμανε τις διαφορές ανάμεσα στις δύο «εκδοχές» του Κιμ, επισημαίνοντας διαφορές στα δόντια και τα αυτιά.

«Είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν που εμφανίστηκε την 1η Μαΐου ο αληθινός;» διερωτήθηκε στο Twitter.

 

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM