Μark Zuckerberg: Ποιον και γιατί θα τσατίσει ο Mr. Facebook;

Στη σύνοδο τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Γιούτα, ο Μark Zuckerberg δήλωσε πως η προσέγγιση του Facebook θα μπει σε μια διαδικασία αλλαγών, με απώτερο σκοπό την υπεράσπιση της ελεύθερης έκφρασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Mark Zuckerberg δήλωσε:

«Αυτή είναι η νέα προσέγγιση και νομίζω ότι θα τσαντίσει αρκετό κόσμο. Αλλά, ειλικρινά, η παλιά προσέγγιση τσάντιζε επίσης αρκετούς ανθρώπους, οπότε ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό»

O CEO του Facebook ανέφερε ότι η εταιρεία για ένα μεγάλο διάστημα προσπαθούσε να μην κάνει κάτι που θα θεωρούνταν «υπερβολικά προσβλητικό». Ωστόσο, αυτό πλέον θα αλλάξει.

Σχετικά με τη λογοκρισία ο συνιδρυτής του Facebook ανέφερε:

«Όλο και συχνότερα καλούμαστε να λογοκρίνουμε πολλά διαφορετικά είδη περιεχομένου, κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε πραγματικά άβολα. Θα κατεβάζουμε περιεχόμενο που είναι πραγματικά επιβλαβές, αλλά η γραμμή πρέπει να κρατηθεί σε ένα σημείο»

Παράλληλα, ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι το Facebook έχει ευθύνη στο να εξολοθρεύσει από την πλατφόρμα οτιδήποτε θεωρείται σχετικό με την τρομοκρατία, τη βία κλπ. Παράλληλα, τόνισε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κρυπτογράφηση, ασχέτως αν δέχτηκε αρκετά πυρά γι' αυτό το λόγο το τελευταία διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενώ το Twitter απαγόρευσε τις πολιτικές διαφημίσεις, το Facebook το επέτρεψε.

Τέλος, ο Zuckerberg επισήμανε ότι ο αλγόριθμος του Facebook θα παραμείνει ίδιος, ανεξάρτητα από τις έντονες αντιδράσεις των τελευταίων μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM