Κοροναϊός: Ιράν: Γυναίκα 107 ετών ανάρρωσε από τον ιό

Μια Ιρανή ηλικίας 107 ετών ανέρρωσε αφού είχε προσβληθεί από τον κοροναϊό, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Η γυναίκα, η Σαλτανά Ακμπαρί, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Χανσαρί της πόλης Αράκ στο κεντρικό Ιράν. Πήρε εξιτήριο αφού έμεινε «κάποιο διάστημα» σε απομόνωση.

«Νίκησε τον ιό με τη βοήθεια των γιατρών και των νοσηλευτών του νοσοκομείου», μετέδωσε το Fars.

Το Ιράν είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με συνολικά 133.521 κρούσματα και 7.359 νεκρούς.

Το Σάββατο ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ανοίγουν σήμερα μουσεία και ιστορικοί τόποι, ώστε η επαναλειτουργία τους να συμπέσει με τους εορτασμούς του Ιντ ελ-Φιτρ, με τους οποίους τελειώνει ο μουσουλμανικός ιερός μήνας νηστείας του Ραμαζανιού, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Τα ιερά τεμένη -μερικά από τα οποία έγιναν εστίες της επιδημίας του κορονοϊού στο Ιράν- θα ανοίξουν και πάλι αύριο, Δευτέρα.

Ο Ροχανί είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα πως τα τεμένη θα ανοίγουν για τρεις ώρες το πρωί και για τρείς ώρες το απόγευμα. Μερικά τμήματά τους, όπως στενοί διάδρομοι, θα παραμείνουν κλειστά.

Όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα θα επιστρέψουν στις εργασίες τους το ερχόμενο Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM