Contagion: Η ταινία που έκανε λόγο για τον ιό του κοροναϊού

Με την εξάπλωση του κοροναϊου να είναι πλέον σε παγκόσμια κλίμακα και με με τους επιστήμονες να δίνουν μάχη για το φάρμακο της καταπολέμησης του, οι συνωμοσιολόγοι δουλεύουν έξτρα βάρδιες ανακαλύπτοντας κρυφά μηνύματα και σημάδια σε βιβλία, ταινίες καθώς και σειρές, τα οποία προμήνυαν το μέλλον.

Που  όλοι έχουμε δει, αλλά λίγοι τα έχουν αντιληφθεί.

Πριν μια βδομάδα ανακαλύψαμε το βιβλίο του Dean Koontz  που προέβλεψε το ξέσπασμα του κοροναϊού, σχεδόν πριν από 40 χρόνια. 

Δες το σχετικό άρθρο του News2u ΕΔΩ

Ενώ πριν λίγες μέρες, είδαμε και τις σοκαρίστηκες ομοιότητες στο επεισόδιο των «Simpsons» που πριν αρκετά χρόνια έκαναν λόγο για τον κοροναϊό. 

Δες το σχετικό άρθρο του News2u ΕΔΩ

Το τελευταίο εύρημα που ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας είναι η ταινία «Contagion» του Steven Soderbergh.

Η αναφερόμενη ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Steven Soderbergh και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβριο του 2011.

Με πρωταγωνιστές τους : Matt Damon, Kate Winslet και Jude Law και παρόλο τις συγκλονιστικές τους ερμηνείες, η ταινία λάμπει – λόγω περιεχομένου - ποιο πολύ αυτές τις μέρες παρά όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει.

Στην ταινία ακολουθούμε την πορεία ενός ιού μεσώ μιας συγκεκριμένης οικογενείας, όπου αν εξαιρέσουμε την υπερβολή για τις ανάγκες της ταινίας, εμφανίζει τρομακτικά πανομοιότυπα σημάδια με τον ιό που έχουμε έρθει αντιμέτωποι αυτή την περίοδο.

Βλέπουμε - όπως και στο επεισόδιο των Simpsons - ίδια προέλευση, ίδιους τρόπους μετάδοσης, παρόμοια συμπτώματα και παγκόσμια εξάπλωση.

Αν κάποιος είδε την συγκεκριμένη ταινία όταν κυκλοφόρησε ίσως να μην τον ανησυχούσε τόσο, αυτές τις μέρες όμως έχει γίνει πηγή φόβου και πανικού, αφού οι ομοιότητες είναι αρκετές.

Μένει λοιπόν μόνο να αναρωτηθούμε, είναι η δημιουργία του Sodenrbergh μια τυχαία σύμπτωση ή μήπως πρέπει να δίνουμε λίγο περισσότερη βάση στα ερεθίσματα που υπάρχουν γύρω μας;


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM