Έκρηξη βυτιοφόρου στο Αφγανιστάν με τουλάχιστον 10 τραυματίες

Έκρηξη βυτιοφόρου προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά στο τελωνειακό φυλάκιο στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Ιράν – Τουλάχιστον δέκα τραυματίες μέχρι στιγμής

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη ενός βυτιοφόρου και τη φωτιά που ξέσπασε στη συνέχεια στο μεγαλύτερο τελωνειακό φυλάκιο, στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Ιράν.

Γρήγορα επεκτάθηκε η φωτιά μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου

Η πυρκαγιά, στη μεθοριακή πόλη Ισλάμ Καλά, επεκτάθηκε σε δεκάδες φορτηγά τα οποία μετέφεραν καύσιμα, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι. Αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα, είπαν στο τηλεοπτικό κανάλι TOLONews πως καίγονται πολλές νταλίκες.

Κατεπείγουσα βοήθεια ζητά το Αφγανιστάν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, πολλοί ήταν οι κάτοικοι εκείνοι που έσπευσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση ενώ, σύμφωνα με τον Ουαχίντ Καταλί, τον κυβερνήτη της επαρχίας Χεράτ, ζητήθηκε άμεση βοήθεια από τις ιρανικές αρχές καθώς το Αφγανιστάν δεν διαθέτει τα μέσα που χρειάζονται για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη, Τζιλάνι Φάρχαντ, ανέφερε στο πρακτορείο Xinhua πως ζητήθηκε επίσης βοήθεια από τη νατοϊκή αποστολή «Resolute Support».

Ποια η αιτία του ατυχήματος;

Να σημειωθεί κάπου εδώ πως για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί το τι προκάλεσε την έκρηξη του βυτιοφόρου, και αν τελικά επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση ή για ατύχημα.

Πιθανό να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων

Οι δέκα τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων, όπως αναφέρεται, ενδέχεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μοχάμαντ Σιρζάι, εκπροσώπου των υγειονομικών υπηρεσιών της επαρχίας Χεράτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM