Ινδονησία: Θα τιμωρούνται οι αρνητές των εμβολίων

Στην Ινδονησία οι Αρχές προανήγγειλαν πως θα τιμωρούνται όσοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ενώ πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια και έχουν κληθεί προκειμένου να εμβολιαστούν

Οι ινδονησιακές Αρχές ανακοίνωσαν επιβολή ποινών σε όσους αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19.

Να σημειωθεί πως στην Ινδονησία τα εμβόλια διατίθενται και χορηγούνται δωρεάν στους πολίτες της χώρας και γι' αυτό απαιτεί τον εμβολιασμό από όλους όσοι πληρούν τα κριτήρια.

Γι' αυτό, λοιπόν, οι Αρχές της χώρας αποφάσισαν να κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, επιβάλλοντας, πέρα από πρόστιμα ή/και κυρώσεις, και ποινές που σχετίζονται με καθυστερήσεις στα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας και άλλες διοικητικές υπηρεσίες.

Η Ινδονησία, όπως φαίνεται, θέλοντας μανιωδώς να ελέγξει την εξάπλωση του φονικού ιού στη ΝΑ Ασία, προσπαθεί να επισπεύσει την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος με κάθε κόστος.

Επίσης, να σημειωθεί πως η χώρα έχει υπογράψει ήδη συμφωνίες με αρκετές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η AstraZeneca Plc. και η Novavax Inc.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως η Ινδονησία από την εμφάνιση της πανδημίας είναι από τις χώρες εκείνες που έχουν επιβάλει σημαντικές κυρώσεις και σε όσους δεν τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα, όποιος δεν φορά μάσκα στον δρόμο τιμωρείται με πρόστιμο 250.000 ρουπιών (15,50 ευρώ), ενώ όσοι προκαλούν συνωστισμό μπορεί να υποχρεωθούν να καθαρίσουν δημόσιες εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, υπάρχει ένα ειδικό γιλέκοπου  φοράνε οι παραβάτες για να γνωστοποιείται το παράπτωμά τους. Στο ίδιο μοτίβο κυμαίνονται και οι κυρώσεις για τις εταιρείες που δεν υπακούν τα μέτρα, με πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και τις 50 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 3.100 ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM