Κορονοϊός: Ποια είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που χαλαρώνει το lockdown;

Ο κορονοϊός φαίνεται πως ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό ακόμη, με την κάθε χώρα να παλεύει με όσα μέσα διαθέτει για να τον αντιμετωπίσει.

Σχεδόν κάθε ευρωπαϊκή χώρα αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση και ευελπιστεί κάποια στιγμή να ξεπεράσει την πανδημία που μας έχει επιβάλλει ο κορονοϊός.

Αν και η εξάλειψη της πανδημίας φαντάζει ακόμη ένα μακρινό όνειρο, μια ευρωπαϊκή χώρα φαίνεται πως άρχισε να κάνει τα πρώτα βήματα αντεπίθεσης. Έτσι λοιπόν, προχωρά σε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Ο λόγος για την Ισλανδία, η οποία ανακοίνωσε πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας παρουσιάζει κάμψη τον τελευταίο καιρό.

Τα μέτρα χαλάρωσης

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε πως από την Τετάρτη (18/11) τα κομμωτήρια μαζί με τα κέντρα αισθητικής θα αρχίσουν ξανά να λειτουργούν κανονικά. Συγχρόνως, τα ξεκινήσουν πάλι τα μαθήματα στις σχολές οδηγών, όπως και οι δραστηριότητες που αφορούν παιδιά κάτω από 16 ετών.

Παράλληλα, συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ο μέγιστος αριθμός των 10 ατόμων για τις συναθροίσεις.

Υπενθυμίζεται πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει χτυπήσει την Ισλανδία από τον Σεπτέμβριο.

Χώρες με σημάδια βελτίωσης

Αν και η Ισλανδία είναι η πρώτη χώρα που χαλαρώνει το lockdown, υπάρχουν και άλλα κράτη της Ευρώπης που τα ημερήσια κρούσματα τους σημειώνουν πτωτική τάση. Αυτά είναι η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Τσεχία και η Ιρλανδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM