Lockdown και εμβολιασμοί στην Ευρώπη: Ποιες χώρες «κλείνουν»;

Λίγα εικοσιτετράωρα προτού ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη, πολλές είναι οι χώρες εκείνες που αυστηροποιούν το lockdown, λαμβάνοντας ακόμα πιο σκληρά μέτρα προστασίας και περιορισμούς

Τις επόμενες ημέρες πολλές ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς κατά της νόσου Covid-19. Ωστόσο, ουκ ολίγες είναι οι χώρες της Ευρώπης, οι οποίες ενόψει του εμβολιασμού λαμβάνουν νέα, πιο αυστηρά μέτρα προστασίας, αυστηροποιώντας το lockdown.

Πιο σκληρά μέτρα στην Ευρώπη – Ποιες χώρες τίθενται σε αυστηρό περιορισμό;

 

Μια μέρα προτού ξεκινήσει η εκστρατεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωση πολλές είναι εκείνες που τίθενται εκ νέου σε αυστηρό περιορισμό, όπως η Αυστρία, η Σκωτία, καθώς και η Βόρεια Ιρλανδία.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Ύστερα από την ανάπαυλα των Χριστουγέννων, κατά τη διάρκεια της οποίας επετράπη στους Αυστριακούς να πάνε για σκι, η χώρα των Άλπεων, μπαίνει εκ νέου σε γενικευμένο lockdown –το τρίτο κατά σειρά.

Το νέο αυτό lockdown κρίνεται ιδιαίτερα αυστηρό, καθώς προβλέπει περιορισμούς εξόδου καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, ενώ αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου. Ωστόσο, την ίδια ώρα, προβλέπεται ήδη, μια σχετική χαλάρωση των περιορισμών από τη 18η Ιανουαρίου για εκείνους που θα έχουν υποβληθεί σε τεστ αντιγόνων.

Επιπλέον, από τη 18η Ιανουαρίου, εκπαιδευτικοί, έμποροι και εμποροϋπάλληλοι, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με πελάτες, καθώς και οδηγοί στα μέσα μεταφοράς θα υποβάλλονται σε τεστ κάθε εβδομάδα.

 

ΣΚΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Νέα αυστηρά μέτρα, όπως κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων και περιορισμός ή απαγόρευση των κοινωνικών επαφών, τίθενται από σήμερα (26/12) σε ισχύ τόσο στη Σκωτία όσο και στη Βόρεια Ιρλανδία.

Να σημειωθεί, πως νέο lockdown έχει ήδη επιβληθεί σε τμήμα της Αγγλίας από την 20ή Δεκεμβρίου προκειμένου να αναχαιτιστεί το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, που θεωρείται ακόμα πιο μεταδοτικό.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM