Ιταλία - Κορονοϊός: Από μουσείο σύγχρονης τέχνης… κέντρο εμβολιασμού

Μουσείο σύγχρονης τέχνης γίνεται… κέντρο εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19 

Ένα από τα πιο γνωστά μουσεία σύγχρονης τέχνης της Ιταλίας τίθεται στο πλευρό των Αρχών και των πολιτών στη μάχη που δίνει η χώρα ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού και μετατρέπεται σε κέντρο εμβολιασμού.

Της Φωτεινής Σταμογιώργου

Πιο συγκεκριμένα, το μουσείο Castello di Rivoli Museo d’Arte Contemporanea πρόσφερε τις αίθουσές του προκειμένου να βοηθήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ιταλία, μια από τις χώρες που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανδημίας με θλιβερές επιπτώσεις.

Ο πρώτος χώρος πολιτισμού που γίνεται κέντρο εμβολιασμού

Το μουσείο –το οποίο βρίσκεται στο Τορίνο της Ιταλίας– θα είναι ο πρώτος χώρος πολιτισμού που μετατρέπεται σε κέντρο εμβολιασμού για το κοινό.

«Το μουσείο είναι καλά εξοπλισμένο»

Η διευθύντρια του μουσείου, Κάρολιν Κριστόφ - Μπακάρτζιεφ, σε ανακοίνωσή της επισήμανε πως το μουσείο είναι «καλά εξοπλισμένο» για την πρωτοβουλία, διαθέτοντας τον αναγκαίο χώρο για την τήρηση αποστάσεων.

«Είναι εξασφαλισμένος ο έλεγχος του αέρα, η ασφάλεια και τα πρωτόκολλα εισόδου που απαιτούνται για την καλή λειτουργία ενός κέντρου εμβολιασμού», είπε η ίδια. Μάλιστα, η Κριστόφ - Μπακάρτζιεφ συμπλήρωσε, επίσης, πως «οι φιλικοί φύλακες του μουσείου μας είναι καλά εκπαιδευμένοι στον έλεγχο των κινήσεων του κοινού».

Το μουσείο συνεργάζεται με τις υγειονομικές αρχές του Τορίνου

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Castello di Rivoli (@castellodirivoli)

Ο τρίτος όροφος, με εμβαδόν άνω των 3.000 τετραγωνικών μέτρων, θα δοθεί για τον εμβολιασμό, ενώ το πρόγραμμα εκθέσεων του μουσείου θα συνεχίσει στους δύο κάτω ορόφους όταν ανοίξει και πάλι (το Castello di Rivoli Museo d’Arte Contemporanea ανήκει σε «πορτοκαλί ζώνη», άρα θα καθυστερήσει).

«Πάντα η τέχνη βοηθούσε, γιάτρευε και φρόντιζε, μάλιστα κάποια από τα πρώτα μουσεία στον κόσμο ήταν νοσοκομεία»

Οι αναμένοντες στην ουρά για να εμβολιαστούν θα μπορούν να βλέπουν τις εγκαταστάσεις νωπογραφιών της Ελβετίδας Κλόντια Κόμτε, η οποία θα ετοιμάσει και ένα ακουστικό έργο τέχνης, έχοντας κατά νου το νέο κέντρο εμβολιασμού.

«Τα κτίριά μας μπορούν να συνεχίσουν να υπηρετούν αυτόν τον σκοπό και να εκπληρώσουν την αποστολή μας: arte cura (η τέχνη θεραπεύει)», κατέληξε χαρακτηριστικά η Κριστόφ - Μπακάρτζιεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM