Νεκροί ασθενείς με κορονοϊό μετά από διακοπή οξυγόνου σε νοσοκομείο

Μια πραγματική τραγωδία εκτυλίχθηκε σε νοσοκομείο όπου «έπεσε» το οξυγόνο στη ΜΕΘ με αποτέλεσμα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με Covid-19 να χάσουν τη μηχανική υποστήριξη που τόσο ανάγκη είχαν και τελικά να... «φύγουν» από τη ζωή έτσι άδικα

Μια τραγωδία άνευ προηγουμένου εκτυλίχθηκε σε νοσοκομείο της Αιγύπτου μετά από διακοπή του οξυγόνου σε ΜΕΘ. Πιο συγκεκριμένα, μια πτέρυγα εντατικής νοσοκομείου στην Αίγυπτο, έμεινε δίχως οξυγόνο με αποτέλεσμα να πεθάνουν όλοι οι ασθενείς –συμπεριλαμβανομένων βέβαια και εκείνων με κορονοϊό.

 

Το τρομαχτικό αυτό συμβάν έλαβε χώρα στο νοσοκομείο El Husseineya Central Hospital στην επαρχία Ash Sharqia, με τις Αρχές να προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με ένα video το οποίο ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το προσωπικό του νοσοκομείου κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες και πάλευε με κάθε τρόπο να σώσει τους ασθενείς, κάνοντας τεχνητές αναπνοές σε δεκάδες νοσηλευόμενους. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, την ίδια ώρα, ακούγονταν πολλές φωνές, κλάματα, καθώς και συναγερμοί από αναπνευστήρες.

Πράγματι, μιλάμε, για ανατριχιαστικές εικόνες που κανείς μας δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Και φυσικά, ακόμα και τώρα, δεν χωράνε στον ανθρώπινο νου.

Αν δείτε προσεχτικά, ένα μέλος του προσωπικού, απογοητευμένο και συγκλονισμένο από όσα διαδραματίζονται γύρω του είναι καθισμένο στο πάτωμα της εντατικής. Η τραγική αυτή φιγούρα του ιατρικού προσωπικού μετουσιώνει το συναίσθημα που νιώθει ο καθένας από εμάς στο άκουσμα αυτής της τραγικής είδησης και στη θέα των σκηνών φρίκης που ακολουθούν.

Image removed.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, επτά άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους, όλοι τους θετικοί στον κορονοϊό. Οι φόβοι και τα σενάρια, ωστόσο, για αύξηση των νεκρών μεγαλώνουν ώρα με την ώρα.

Επιπλέον, να σημειώσουμε πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα στο Zefta General Hospital, όπου και εκεί αρκετοί ασθενείς τελικά κατέληξαν.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM