Παρίσι: Εννέα οι συλλήψεις μετά τη δολοφονία καθηγητή

Εννεά συνολικά είναι οι συλλήψεις στο Παρίσι μετά την στυγερή δολοφονία καθηγητή ιστορίας κοντά σε σχολείο στα δυτικά προάστια της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Αστυνομικές Αρχές του Παρισιού προχώρησαν σε ακόμα πέντε συλλήψεις μετά την δολοφονία ενός καθηγητή ιστορίας από νεαρό άντρα. Συνολικά πλέον, ο συνολικός αριθμός των προφυλακισμένων στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής είναι εννέα.

Να σημειωθεί πως μεταξύ των πέντε νέων συλληφθέντων βρίσκονται και οι γονείς ενός μαθητή του σχολείου της Κονφλάν Σεντ Ονορίν, όπου δίδασκε ο άτυχος καθηγητής. Τα πρόσωπα αυτά είχαν διένεξη με τον καθηγητή όσον αφορά τα σκίτσα του Μωάμεθ που είχε δείξει στην τάξη.

Οι άλλοι τρεις από τους τελευταίους που συνελήφθησαν δεν ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον του νεαρού δράστη.

Τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, που ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον του δράστη, είχαν συλληφθεί νωρίτερα στο Εβρέ, στη βορειοδυτική Γαλλία.

Επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του δράστη

Η ταυτότητα του δράστη της άγριας δολοφονίας, πάνω στον οποίο βρέθηκε αναγνωριστικό έγγραφο, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε από τους ανακριτές. Πρόκειται για έναν Ρώσο τσετσενικής καταγωγής ηλικίας 18 ετών, ο οποίος είχε γεννηθεί στη Μόσχα.

Αυτός είχε ιστορικό του κοινού ποινικού δικαίου, έχοντας ωστόσο καθαρό μητρώο. Επίσης, δεν ήταν γνωστή μια ριζοσπαστικοποίηση του.

Το χρονικό της δολοφονίας του καθηγητή

Να υπενθυμίσουμε πως ο νεαρός άνδρας μαχαίρωσε έναν καθηγητή ιστορία στο λαιμό, με αποτέλεσμα εκείνος να βρει τραγικό θάνατο.

Να σημειωθεί πως αυτόπτες μάρτυρες τον άκουσαν τον νεραρό δράστη να φωνάζει «Αλλάχου Ακμπάρ» ενώ προχωρούσε στο φρικτό αυτό έγκλημα, κοντά σε σχολείο σε δυτικό προάστιο του Παρισιού της Γαλλίας.

Οι γαλλικές αστυνομικές αρχές πυροβόλησαν τον νεαρό δράστη με αποτέλεσμα την «εξουδετέρωση» αυτού, καθώς ο ίδιος αρνήθηκε να παραδοθεί μετά την αποτρόπαια πράξη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM