Τραμπ: Πέταξε τη μάσκα και προέτρεψε τον κόσμο: «Βγείτε εκεί έξω» (vids)

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, εμφανίστηκε χωρίς μάσκα και παρότρυνε, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, τους συμπατριώτες του να «να μην φοβούνται» την πανδημία και να βγουν εκεί έξω», προκαλώντας σωρεία σχολίων και αντιδράσεων. Η αντίδραση του Τζο Μπάιντεν.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επέστρεψε στον Λευκό Οίκο μετά την δική του περιπέτεια με τον κοροναϊό. Ωστόσο, όπως φαίνεται παραμένει αμετανόητος, συνεχίζοντας το «παραλήρημα» για τη μη χρήση μάσκας, ότι ο ιός είναι απλά μια γρίπη και τα συναφή.

Παρά το γεγονός ότι νόσησε εκείνος, αλλά και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται πως δεν πτοείται και προτρέπει τους πολίτες «να μην αφήσουν τον ιό να κυριαρχήσει στη ζωή τους». Και αυτό στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί πλέον ξεπερνούν τις 210.000.

Ακόμα ένα «αλαζονικό show» από τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επέστρεψε στον Λευκό Οίκο έπειτα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο μετά τη μόλυνση του από τον κοροναϊό.

Ωστόσο και μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνο, ο ίδιος εμφανίστηκε χωρίς μάσκα και υποβαθμίζοντας την πανδημία, λίγο καιρό πριν τις Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ.

Η έξοδος Τραμπ από το νοσοκομείο

https://twitter.com/ABC/status/1313248270660100098?s=20

Τι αναφέρει στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του

Μετά την έξοδο-show από το νοσοκομείο, και την επιδεικτική αφαίρεση της μάσκας όταν έφτασε στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέδωσε ακόμη ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου με φόντο τον Οβελίσκο της Ουάσινγκτον.

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (...). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την πανδημία.

Ακόμα μια δραματική ανάρτηση από τον Τραμπ

Μετά την παραπάνω ανάρτηση με το επικίνδυνο μήνυμα του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέβασε ακόμη ένα βίντεο με δραματική μουσική, να δείχνει καρέ καρέ την επιστροφή του.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1313267143232942081?s=20

Η αντίδραση του Μπάιντεν

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν αντιπαρέθεσε τον πολύ βαρύ απολογισμό της πανδημίας του κοροναϊού στις ΗΠΑ στις καθησυχαστικές δηλώσεις του Τραμπ μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο.

«Είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν, είπε ‘μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας’. Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10 της Φλόριντας ο Τζο Μπάιντεν, εμφανώς οργισμένος.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα»

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στο NBC, ο 77χρονος Μπάιντεν, είπε ότι «ειλικρινά δεν εξεπλάγη» από την ανακοίνωση του Τραμπ ότι μολύνθηκε, ενώ, ερωτηθείς σχετικά με το πρόσφατο προεδρικό βίντεο, δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια και την οργή του.

«Ελπίζω κανένας να μην νομίσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», επέμεινε ο Μπάιντεν.

Είπε ακόμη πως ήλπιζε ο Τραμπ, αφού «πέρασε αυτό που πέρασε», θα έστελνε το σωστό μήνυμα στους Αμερικανούς, ότι δηλαδή «οι μάσκες είναι σημαντικές» και πρέπει να τηρείται ο κανόνας της κοινωνικής απόστασης.

Ο Μπάιντεν με ανάρτηση του στο Twitter, προτρέπει τον κόσμο να φοράει μάσκα, «χλευάζοντας» ίσως, τον Τραμπ που το απορρίπτει.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM