Λαϊκές αγορές: Οι αντιδράσεις των παραγωγών για την απαγόρευση τα ΣΚ

Την αντίδραση των παραγωγών στις λαϊκές αγορές προκάλεσε η απαγόρευση λειτουργίας τους τα Σαββατοκύριακα

Με την αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου τα Σαββατοκύριακα στα δύο μητροπολιτικά κέντρα της χώρας αλλά και την Χαλκιδική, αποφασίστηκε και η αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Το ζήτημα ωστόσο, προκάλεσε τις αντιδράσεις των παραγωγών για αυτή την απόφαση καθώς σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία δήλωσε πως η απόφαση αυτή ειναι λανθασμένη.

Ειδικότερα, τόνισαν πως «σε ανοικτούς χώρους η μετάδοση είναι πολύ μικρότερη από ότι σε κλειστούς χώρους» ενώ προστίθεται ότι η απόφαση στέλνει το καταναλωτικό κοινό σε χώρους που η μετάδοση είναι μεγαλύτερη.

Η ομοσπονδία ζητάει, άμεσα, συνάντηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Επιτροπή Επιδημιολόγων ενώ το μέτρο απαγόρευσης θα ισχύει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, εξήγησε πως θα ξανασυζητηθεί το θέμα τω λαϊκών αγορών καθώς ενδέχεται να υπάρξει συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ εξαιτίας της απαγόρευσης τους.

«Θα επανεξεταστεί το θέμα των λαϊκών αγορών»

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σε ό,τι αφορά στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, θα το ξανασυζητήσουμε με την Επιτροπή, καθώς η μη λειτουργία τους διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ».

Πηγή: kedenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM