Λιγνάδης: Η απολογία του σκηνοθέτη - «Η αγάπη μου για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ενοχλεί τους αριστερούς»

«Υπάρχει κόντρα με τον Σπύρο Μπιμπίλα, πρόεδρο του ΣΕΗ, ο οποίος βρίσκεται σε αυτή τη θέση συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά»

Απολογήθηκε στον ανακριτή ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης για την κατηγορία του βιασμού ανηλίκων κατ' εξακολούθηση.

«Ο Σπύρος Μπιμπίλας με φθονεί όλα αυτά τα χρόνια από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου, επειδή ουδέποτε δεν επέλεξα τους περισσότερους από αυτούς για να συμμετάσχουν στις παραστάσεις τις οποίες σκηνοθετούσα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Και συνεχίζει: «Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να συμπεριφέρομαι στους συνανθρώπους μου με ευγένεια και αξιοπρέπεια και να κερδίζω έντιμα τα προς το ζην μέσα από την εργασία μου».

Τι συνέβη με το Αρσάκειο

Όσον αφορά την περίοδο κατά την οποία συναναστρεφόταν με ανήλικους μαθητές από το Αρσάκειο, ο Λιγνάδης καταθέτει: «Αναφορικά με το Αρσάκειο, συντέλεσα υπεύθυνος του Θεατρικού Ομίλου από το 1993 έως το 2002 και σε αυτό το χρονικό διάστημα είχα άριστη συνεργασία με τους μαθητές, τις μαθήτριες, το διοικητικό και διδακτικό προσωπικό. Άφησα άριστες εντυπώσεις, οι φωτογραφίες των παραστάσεων που οργάνωσα κοσμούν ακόμα τις αίθουσες εκδηλώσεων και ουδέποτε υπήρξε η παραμικρή καταγγελία».

Κατηγορεί τους αριστερούς 

«Αποκορύφωμα της έκφρασης της αγάπης μου για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, που ενδεχομένως να ενόχλησε τους αριστερίζοντες θιασώτες του μεταμοντέρνου, ήταν η επιλογή μου να φιλήσω το ομοίωμα του Παρθενώνα μετά το τέλος της περσινής παράστασης στην Επίδαυρο», σημειώνει στην απολογία του ο σκηνοθέτης, και όπως φαίνεται, βασίζει τις ανυπόστατες για τον ίδιο και τον δικηγόρο του κατηγορίες στη δυσαρέσκεια ανθρώπων που κινούνται στην Αριστερά.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ

Στην αντιπαράθεσή του με ανθρώπους της τέχνης αποδίδει τις εις βάρος του κατηγορίες ο γνωστός σκηνοθέτης

Για φθόνο και εμπάθεια κάνει λόγο ο κατηγορούμενος για βιασμούς σκηνοθέτης, όπως προκύπτει στο απολογητικό του υπόμνημα. Ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, μέσω του συνηγόρου του, προσπαθεί να αποδείξει πως τις επίμαχες ημέρες που κατηγορείται ότι βίασε τα δυο του θύματα, τα οποία και τον έχουν μηνύσει, βρισκόταν σε εντελώς διαφορετικό σημείο της χώρας από αυτό που του αποδίδεται.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του κατηγορουμένου: «Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του διοικητικού συμβουλίου Ελλήνων Ηθοποιών και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το Δ.Σ. για τον τρόπο που διαχειρίζονται την Ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαράθεσης μεταξύ εμού και αυτών, και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Τα πρόσωπα αυτά με φθονούν από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου, η δε εχθρότητα και ο φθόνος τους υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστώ ως ηθοποιός», αναφέρει μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης στο υπόμνημά του.

Στις υπόλοιπες σελίδες του υπομνήματος, ο συνήγορος του σκηνοθέτη υποστηρίζει ότι τις ημερομηνίες που του αποδίδονται οι βιασμοί σε Αθήνα και Επίδαυρο ο πελάτης του φέρεται να βρισκόταν είτε εκτός Ελλάδος είτε στην Ιθάκη.

Σε λίγη ώρα αναμένεται το πόρισμα του δικαστικού συμβουλίου επί του αιτήματος ακυρότητας της διαδικασίας από τον Αλέξη Κούγια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM