Λινού: «Η πολιτεία να στηρίξει τις πληττόμενες επιχειρήσεις»

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μίλησε για το ενδεχόμενο άνοιγμα συγκεκριμένων μαγαζιών, αλλά και για την στήριξη που πρέπει να παρέχει η πολιτεία.

Η Αθηνά Λινού ανέφερε αρχικά για τη χαλάρωση του lockdown πως «η αρχή είναι ότι αποφεύγουμε τον συνωστισμό και ενθαρρύνουμε την τήρηση των μέτρων». Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Αν μπορούμε να αποφύγουμε το να υπάρχουν άνθρωποι σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων και ταυτόχρονα να φοράνε μάσκα και να αερίζουν το χώρο με φυσικό αερισμό, είμαστε σε σχετικά μικρότερο κίνδυνο. Μηδαμινός κίνδυνος δεν υπάρχει, προσπαθούμε να τον ελαχιστοποιήσουμε».

Μαγαζιά και εμπορικά κέντρα

Η κ. Λινού στάθηκε στο άνοιγμα των μαγαζιών και στην τήρηση των μέτρων.

«Συνοικιακά μαγαζιά με έναν πελάτη, με μάσκα, κι ανοιχτή πόρτα δεν μου φαίνεται πιο επικίνδυνο από τα κομμωτήρια», τόνισε. Αναφορικά με τα εμπορικά κέντρα, δήλωσε: «Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα εμπορικά κέντρα που να φέρνουν φρέσκο αέρα. Δηλαδή να ανοίγουν πόρτες και επίσης δεν είναι εύκολο να ελέγξεις τον συνωστισμό. Μπορεί να ελέγχεις τον συνολικό αριθμό ανθρώπων που θα μπουν αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις το πώς θα κινηθούν οι άνθρωποι».

Στήριξη από την πολιτεία

Τέλος, η καθηγήτρια κ. Λινού αναφέρθηκε στην πολιτεία και στην στήριξη που πρέπει να παρέχει στις πληττόμενες επιχειρήσεις, λέγοντας: «Η πολιτεία να επιδοτήσει όλους του ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους και το εισόδημά τους ώστε να μπορέσουμε με ασφάλεια να προχωρήσουμε στο άνοιγμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM