Διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου»: Τραγική η κατάσταση ‒ Καμία κουβέντα για άνοιγμα

«Τραγική» είναι η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νικόλαο Καπραβέλο. Ο ίδιος κάνει έκκληση να μην ανοίξει η πόλη, και μάλιστα, δίχως τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», απευθύνει έκκληση να μην «ανοίξει» η πόλη, καθώς όπως τονίζει ο ίδιος, η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη είναι τραγική.

«Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής»

Ο ίδιος είπε εμφατικά: «Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε». Και τόνισε πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού ξεκίνησε τον Οκτώβριο αλλά πρόκειται να να τελείωσε περίπου τον Μάρτιο.

 

«Δεν πρέπει να ανοίξουμε»

Και αμέσως μετά εξήγησε: «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει αν θα ανοίξει θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του».

«Θα σας λέμε περιοριστικά μέτρα»

«Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα. Από μένα και τη μαρτυρική Θεσσαλονίκη δεν θα ακούσετε ποτέ για άνοιγμα. Θα σας λέμε περιοριστικά μέτρα», επισήμανε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

«Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία»

isodos nosokomiu papanikolau

Ο Νικόλαος Καπραβέλος εξομολογήθηκε στην συνέχεια: «Την πατήσαμε. Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη».

«Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας»

Ο ίδιος, αναφορικά με τη σημασία της τήρησης των μέτρων, υπογράμμισε πως «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα το 3ο κύμα θα είναι φοβερό. Ο ιός έχει φοβερή μεταδοτικότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας».

Ζέρβας: «Τα δημοτικά δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο στη Θεσσαλονίκη»

Στο ίδιο πνεύμα «κινήθηκαν» και τα λεγόμενα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για της συνέπειες της πανδημίας στην πόλη.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μάλιστα, επισήμανε πως τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στο μήνα Δεκέμβριο.

o zervas me maska

Ο ίδιος εισηγήθηκε να μην ανοίξει τίποτα ακόμα

Ο κ. Ζέρβας μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΣΚΑΪ 100,3», επισήμανε πως στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό το Σάββατο (28/11), εισηγήθηκε να μην ανοίξει τίποτα, εφόσον οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως «οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το πότε και πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων θα βασιστούν στα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και τις εισηγήσεις των ειδικών».

Αναφορικά με το λιανεμπόριο ο ίδιος τόνισε πως «ίσως είναι το μόνο που μπορεί να ανοίξει για κάποιες μέρες με κανόνες».

Και σημείωσε επίσης, πως «από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το lockdown».

«Αν κάτι δεν πάει καλά, τότε θα έχουμε αναζωπύρωση στις αρχές Δεκεμβρίου».

 

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να επισημάνει πως το ιικό φορτίο στους δήμους γύρω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο, παραμένει πολύ υψηλό.

Καταλήγοντας, είπε πως «είναι βασανιστικοί οι ρυθμοί μείωσης των κρουσμάτων». Προειδοποιώντας παράλληλα, πως «αν κάτι δεν πάει καλά, τότε θα έχουμε αναζωπύρωση στις αρχές Δεκεμβρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM